Aquesta tarda es reuneix el Comitè Científic Assessor de la COVID-19

query_builder   17 desembre 2021 10:15

event_note Nota de premsa

Aquesta tarda es reuneix el Comitè Científic Assessor de la COVID-19

Aquesta tarda es reunirà el Comitè Científic Assessor de la COVID-19 per analitzar la situació epidemiològica actual. Està previst que amb posterioritat a la reunió s'entregui al Departament de Salut un informe d'anàlisi i recomanacions que s'afegirà al conjunt d'informes i documents de treball dels que ja es disposa i amb els que es basa l'estratègia epidemiològica contra la pandèmia. En aquest sentit, és l'Agència de Salut Pública qui continua generant i compilant tota la documentació tècnica a partir de les anàlisis de les dades proporcionades per la xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya i els seus propis informes.

El Departament de Salut traslladarà el resultat d'aquest treball tècnic a la Comissió delegada en matèria de Covid-19 prevista per principis de la setmana vinent i que és la responsable d'analitzar les eventuals decisions que es vulguin desplegar en l’actual context epidemiològic.

L’escenari epidemiològic actual està determinat per l’increment de la variant òmicron. Les dades preliminars analitzades confirmen que hi ha aproximadament un 20% de les mostres analitzades amb sospita de ser d'aquesta variant. Aquesta realitat fa que el Departament reiteri la crida a la població a què reforci les mesures conegudes de protecció (mans, distància, mascareta i ventilació) i la vacunació d'aquelles persones que encara no ho han fet, especialment l'administració de la dosi de record al col·lectiu de majors de 60 anys.