Desactivada l'Alerta del PLASEQCAT per la fuita de clorur de tionil a Castellbisbal (Vallès Occidental)

query_builder   18 desembre 2021 07:48

event_note Nota de premsa

Desactivada l'Alerta del PLASEQCAT per la fuita de clorur de tionil a Castellbisbal (Vallès Occidental)

  • L’Agència de Residus de Catalunya ha finalitzat les tasques de recollida del producte vessat
  • En el moment de la fuita 20 treballadors estaven a l’interior de la indústria i, com a mesura preventiva, van evacuar les instal·lacions
  • A conseqüència d’aquest incident cap persona ha resultat afectada

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d'ALERTA per la fuita de clorur de tionil a l’empresa XPO de Castellbisbal (Vallès Occidental). L’Agència de Residus de Catalunya ha finalitzat les tasques de recollida del producte vessat, que ha quedat encapsulat en bidons.

Recordem que un treballador de la pròpia empresa va trucar ahir, a les 22:11 hores, al telèfon d’emergències CAT112 alertant que s’havia produït una fuita de clorur de tionil en un bidó de 200 litres. En el moment del vessament hi havia unes 20 persones treballant que, com a mesura preventiva, van evacuar les instal·lacions afectades. A conseqüència d’aquest incident cap persona ha resultat afectada.

Els Bombers de la Generalitat van desplaçar 12 dotacions entre les quals el furgó de risc químic, 7 bombes rurals , 3 vehicles lleugers de coordinació i comandament així com també del Grup d’Incidents Tecnològics (GRIT) per donar suport a l’actuació. Els efectius van accedit a l’interior de l’empresa equipats amb l’equip d’intervenció NBQ, establint un control d’accessos i també una zona de descontaminació. D’altra banda van segellar amb sepiolita un toll en fase líquida del producte vessat del bidó, mentre que des de fora de les instal·lacions  van fer seguiment de l’incident comprovant l’evolució dels vapors cap a l’exterior.

Els Bombers també van evacuar a zona segura el conductor d'un camió que es trobava a prop de l'empresa.

Al lloc també es van desplaçar operatius dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM.