Reunió entre les delegació de la Generalitat catalana i valenciana amb la Taula del Sénia

Trobada important al Territori Sénia entre la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i la Taula del Sénia

query_builder   17 desembre 2021 15:11

event_note Nota de premsa

Trobada important al Territori Sénia entre la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i la Taula del Sénia

Visita als entorns del territori del Sénia
Aquest divendres, 17 de desembre, els representants de la Generalitat Valencia, la Generalitat de Catalunya i la Macomunitat de la Taula del Sénia han visitat diversos espais del territori fronterer i han posat sobre la taula problemàtiques compartides als municipis de l'entorn del riu Sénia.

La trobada neix arran d'un escrit de la Mancomunitat del Sénia adreçat als presidents Ximo Puig i Pere Aragonès sobre el territori del Sénia i la visita s'ha materialitzat amb les dues delegacions encapçalades pels representants del Departament de la Presidència d'ambdós governs, juntament amb alcaldes i alcaldesses del pobles de l'entorn del riu Sénia. En concret, la delegació valenciana ha estat presidida pel secretari autonòmic de Promoció Institucional, Alfred Boix, acompanyat del director general d'Administració Local, Antoni Such; la directora general de Promoció Institucional, Ma. Fernanda Escribano, i Jeanette Segarra, directora general de l'Agència valenciana antidespoblament. La delegació catalana ha estat presidida pel secretari de Govern Locals i Relacions amb l'Aran, David Rodríguez, la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornell, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó. Mentre que els presentants de la Mancomunitat i dels ajuntaments participaren, la gerent M. Teresa Adell; l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina; d'Alcanar, Joan Roig; d'Ulldecona, Núria Ventura; de la Sénia, J. Ramón Bellaubí; de Rossell, Evaristo Martí, i de Sant Rafel del Riu, Domingo Giner.

La visita s'ha iniciat a la desembocadura del riu Sénia, a Sòl de Riu, un paratge natural de gran valor, i ha seguit amb la visita a tres punts o passos que es consideren en pitjor estat de conservació i seguretat de les vies: els ponts del molí Bordales i el molí de l'Om - entre St. Rafel del Riu i Ulldecona - i el pont de Malany a la CV-105 - entre Rossell i la Sénia. A més a més, al molí la Vella de la Sénia s'ha fet una reunió de treball plantejant en primer lloc les necessitats de millora de la seguretat dels 3 ponts esmentats; i també s'han abordat diverses problemàtiques compartides per tots els municipis: salut, emergències, turisme, educació, comunicacions i ocupació entre d'altres. En aquest sentit, els responsables dels dos governs han plantejat la conveniència d'estudir la possibilitat de signar un conveni marc de col·laboració entre les tres instucions, que es podria anar ampliant a les diveres temàtiques plantejades successivament.

1  

Imatges

Trobada entre la Generalitat de Catalunya, valenciana i la Taula del Sénia a Sòl de Riu (Alcanar)

Trobada entre la Generalitat de Catalunya, valenciana i la Taula del Sénia a Sòl de Riu (Alcanar) 153