Conseller Elena:

Conseller Elena: "Obrim una nova etapa per fer una policia més social, propera, jove i feminitzada"

query_builder   20 desembre 2021 17:50

event_note Nota de premsa

Conseller Elena: "Obrim una nova etapa per fer una policia més social, propera, jove i feminitzada"

Foto

El nou comissari en cap, Josep Maria Estela, assegura que “es desterrarà la primera persona del singular del cos de Mossos”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el nou comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, han comparegut aquesta tarda en roda de premsa després de fer-se públic el nomenament d’Estela com a màxim responsable del cos. Ho han fet acompanyats del comissari Eduard Sallent i la intendenta Rosa Bosch, que formaran part de la cúpula de la prefectura de la policia.

En la seva intervenció, Elena ha subratllat que “encetem una nova etapa que requereix de nous lideratges”, i ha apuntat a l’oportunitat de rejovenir, feminitzar i modernitzar el cos de Mossos d’Esquadra amb l’horitzó posat en el projecte Mossos2030. “Volem fer una policia més social, més propera al territori, més feminitzada i més jove”, ha apuntat el conseller, que en referència a l’etapa actual ha afegit que “un canvi no significa la negació del passat sinó la seva acceptació”. “Seguirem comptant amb l’expertesa i la professionalitat del Major Trapero”, ha recalcat.

El titular d’Interior ha assegurat que “els darrers anys hem culminat una etapa, la del desplegament, amb dos acords com són l’increment del sostre de plantilla fins als 22.006 agents i la jubilació anticipada”, i ha posat damunt la taula nous reptes com l’aposta per la proximitat o la modernització en nous àmbits com els delictes d’odi i les violències masclistes, el terrorisme internacional, el tràfic de marihuana o la ciberdelinqüència”

De Josep Maria Estela, Elena ha destacat que “és una persona arrelada al territori, que ha treballat en 6 de les 9 regions policials del nostre país, de tarannà dialogant i treball en equip”.

Estela: “Venim a desterrar la primera persona del singular del cos de Mossos”

Per la seva banda, el nou comissari en cap, Josep Maria Estela, ha fet una aposta per “prendre decisions de forma col·lectiva i treballant en equip”, i ha assegurat que “venim a desterrar la primera persona del singular al cos de Mossos per convertir-ho en la primera del plural”. Estela ha recalcat que “volem una policia que estigui atenta als canvis de la nostra societat”, i s’ha fixat com a principal objectiu dels Mossos d’Esquadra “donar servei a les persones”.

El nou comissari en cap també s’ha fet seu l’objectiu de feminitzar el cos, i ha apuntat que “inclourem el talent femení en la cúpula de direcció del cos”. A més, s’ha referit al “model de proximitat” com a part de la marca Mossos, i ha apostat per “empoderar els nostres comandaments que estan al territori”.