Imatge virtual del nou mirador

Territori facilita l'habilitació d'un mirador paisatgístic a 1.330 metres d'alçada a l'Alt Urgell

query_builder   22 desembre 2021 18:23

event_note Nota de premsa

Territori facilita l'habilitació d'un mirador paisatgístic a 1.330 metres d'alçada a l'Alt Urgell

  • L’actuació, al Coll de Bóixols, forma part del projecte Camina Pirineus, de creació de senders ecoturístics, amb finançament europeu
Imatge virtual del nou mirador

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Alt Pirineu, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat avui el projecte que permetrà implantar un mirador paisatgístic al Coll de Bóixols, a 1.330 metres d’alçada i accessible mitjançant la carretera L-511.

L’àmbit d’actuació es situa en la partida La Pera, a uns 10,85 km a l’oest del nucli urbà de Coll de Nargó (Alt Urgell), a tocar de la carretera L-511 en el punt quilomètric 22, just al límit del municipi amb Abella de la Conca. El Coll de Bóixols és una collada que enllaça les comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Jussà, amb un paisatge forestal de gran valor combinat amb parets i cingles rocallosos que acullen una rica biodiversitat. La parcel·la és de titularitat privada i se cedeix l’espai on s’emplaçarà el mirador, que actualment ja es fa servir amb aquesta finalitat.

El futur mirador s’inscriu dins el projecte Camina Pirineus, una xarxa de senders a la carta i l’eina de posicionament ecoturístic de l’Alt Urgell, emmarcat dins el projecte operatiu FEDER 2014-2020. Té com a objectiu la recuperació de senders tradicionals aprofitant infraestructures com els antics camins rals que, un cop perduda la seva funció original, poden satisfer noves demandes socials vinculades al turisme, la salut o l’activitat esportiva.

La instal·lació i la construcció de nous miradors a la comarca de l’Alt Urgell es justifica per l’existència de molts indrets amb un alt valor paisatgístic i natural que actualment no disposen de cap infraestructura per gaudir-ne.

El mirador proposat serà de planta rectangular amb una superfície de 30 m2. La plataforma agafa alçada a mesura que el la muntanya incrementa la seva pendent, d’aquesta manera s’aconsegueix que l’espectador se separi del terreny, emfasitzant les vistes de l’Alt Urgell. No es preveu cap mena d’instal·lació de subministrament, ni aigua ni il·luminació.

Imatges virtuals del nou mirador

Per tal de reduir l’impacte paisatgístic del mirador, s’aposta per harmonitzar-lo amb l’entorn jugant amb la volumetria, la textura i el cromatisme dels materials. La seva construcció no precisarà cap intervenció en l’entorn immediat. En aquest sentit, la Comissió d’urbanisme considera que l’impacte i la integració paisatgística de l’actuació és favorable.

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 49

Imatge 2

Imatge 2 40

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 162