Imatge de les fures que la persona denunciada venia en un portal d'internet.

Els Agents Rurals denuncien un veí de les Garrigues per vendre fures per internet de forma il·legal

query_builder   22 desembre 2021 12:58

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals denuncien un veí de les Garrigues per vendre fures per internet de forma il·legal

S’han tramitat 11 denúncies en el que portem d’any  per cria i venda il·lícita d’animals domèstics

Per comercialitzar gats, gossos i fures cal estar inscrit al Registre de Nuclis Zoològics de Catalunya

Imatge de les fures que la persona denunciada venia en un portal d'internet.

L’actuació dels Agents Rurals es va iniciar la primera setmana de desembre, arran de diverses trucades al número d’emergències 112 que alertaven sobre la cria i venda il·legal d'animals domèstics a través d’un portal d’internet. Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme van iniciar una investigació, que ha conclòs amb la denúncia d’un veí de les Borges Blanques, a les Garrigues, per vendre fures sense disposar de la inscripció al Registre de Nuclis Zoològics de Catalunya obligatòria. A més, la venda es realitzava sense dur el microxip obligatori. La denuncia serà tramesa al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Els Agents Rurals alerten que abans de comprar un animal domèstic (gossos, gats i fures) cal comprovar que el venedor o criador estigui legalitzat i demanar el número de Registre de Nucli Zoològic de la Generalitat de Catalunya. Aquest  número ha d’estar visible, també en la venda per Internet.

La inclusió en el Registre de Nucli Zoològic assegura als compradors que estant comprant un animal sa tant físicament com psíquicament. El criador o venedor ha de lliurar al comprador totes les dades d’identificació de l’animal, la seva procedència, les característiques de la raça i les necessitats específiques.

Els Agents Rurals han tramitat 11 denúncies per cria i venda il·legal d’animals domèstics aquest 2021. Les sancions en aquests casos poden anar des dels 400 euros als 2.000 euros, ja que es considera una infracció greu (DL 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals).

Els animals no són joguines
En motiu de la proximitat amb les festes de Nadal, els Agents Rurals també recorden que tenir un animal domèstic comporta una sèrie de responsabilitats i que cal tenir-ho en compte abans d’incorporar un gos, un gat o una fura a la família. També demanen a la ciutadania que no col·labori amb la cria il·legal, i que s’opti per l’adopció d’animals o bé que per un criador legalitzat.

Els animals domèstics han de dur microxip i han d’estar censats a l’ajuntament del municipi on viuen.

1  

Imatges

Imatge de les fures que la persona denunciada venia en un portal d'internet.

Imatge de les fures que la persona denunciada venia en un portal d'internet. 2770