FOTO

La base de videojocs en català duplica en un any el nombre de jocs disponibles

query_builder   23 desembre 2021 13:49

event_note Nota de premsa

La base de videojocs en català duplica en un any el nombre de jocs disponibles

  • VDJOC permet consultar 109 jocs en català descrits i classificats per gènere, plataforma i altres criteris tècnics
FOTO

La base de dades interactiva de videojocs comercials en català de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura, VDJOC, ha duplicat en un any el nombre de jocs que permet consultar. Creada l’any 2020, actualment mostra 109 jocs descrits i classificats.

Per mitjà d’un cercador, VDJOC facilita la consulta dels jocs i permet el filtratge per les 12 categories en què s’agrupen, de les quals la més nombrosa és la d’acció-aventura, amb més de 40 propostes, seguida d’arcade i de trencaclosques, amb més de vint cadascuna. La resta de categories són esports, estratègia, infantils, jocs seriosos (serious games), musical, plataformes, rol, simulació i terror. De cada videojoc, s’ofereix la fitxa informativa amb l’estudi que l’ha desenvolupat, el gènere, les plataformes a través de les quals es pot jugar, l’edat recomanada, el tràiler i l’accés al web del joc.

Setanta d’aquests videojocs, un 65% del total disponible en català, es poden jugar en PC i se n’ofereixen una quarantena més per a Android, iOs, Nintendo Switch, Play Station 5 i Xbox. En total hi ha jocs creats per 78 estudis. En destaquen pel nombre de jocs oferts Cubus Games, Carlos Coronado, Undercoders i Unfinished Pixel.

L’objectiu d’aquesta base de dades de videojocs de la Secretaria de Política Lingüística és fomentar la disponibilitat d’aquests productes tecnològics en català, encara molt deficitària, i impulsar-ne el coneixement i el consum. 10 dels jocs que hi figuren han rebut suport econòmic del Departament de Cultura per a la seva creació.

Els usuaris i les empreses poden fer arribar nous jocs per ser incorporats a la VDJOCS a través d’aquest formulari.