Ofrena floral Macià

President Aragonès: "El llegat de Francesc Macià ens guia en un moment en què la justícia social i el progrés col·lectiu necessiten de la llibertat nacional"

query_builder   25 desembre 2021 11:20

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El llegat de Francesc Macià ens guia en un moment en què la justícia social i el progrés col·lectiu necessiten de la llibertat nacional"

Ofrena floral Macià

 

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat aquest matí l’ofrena floral davant la tomba del president Macià, amb motiu del 88è aniversari de la seva mort
  • Pere Aragonès ha expressat “l’agraïment” als professionals que tenen cura de la gent més vulnerable i ha fet una crida a “fer-los més fàcil la feina extremant les mesures d’autoprotecció col·lectiva i personal” davant la Covid-19
  • El president assegura que del discurs d’ahir del rei “n’esperàvem poc i ha aportat poc”

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha homenatjat aquest matí el que fou primer president de la Generalitat republicana, Francesc Macià, amb motiu del 88è aniversari de la seva mort. Aragonès ha reivindicat el seu “llegat”, que ha dit “ens guia en moments com l’actual en què és evident que la justícia social i el progrés col·lectiu necessiten de la llibertat nacional”. “Defensem la República catalana, defensem la independència com la millor eina per aconseguir la justícia social, la igualtat d’oportunitats i el progrés del nostre país”, ha dit el cap de l’Executiu; i ha reiterat el seu compromís amb el mestratge de Macià, “amb aquest fil roig de la Generalitat republicana, que avui més que mai tenim ben present en aquesta etapa de reconstrucció que està afrontant el país”.  

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions davant, després d’encapçalar l’ofrena floral aquest matí davant la tomba del president Macià, al cementiri de Montjuïc. L’han acompanyat el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i les conselleres de la Presidència, Laura Vilagrà; de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

El president Aragonès ha aprofitat també la seva intervenció per recordar “la necessitat d’extremar les mesures de protecció” contra la Covi-19 en aquests dies de celebracions familiars, i ha expressat “l’agraïment als professionals dels centres hospitalaris que aquestes dies estan cuidant les persones que més ho necessiten; i al personal i als professionals de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat que necessiten aquesta cura”. I en aquest sentit, ha fet una crida “a fer-los més fàcil la feina, extremant les mesures que són d’autoprotecció col·lectiva i personal”.  

Preguntat pels mitjans de comunicació sobre la valoració que el Govern fa del discurs d’ahir del rei Felip, el president ha assegurat que “n’esperàvem ben poc i n’ha aportat molt poc”. I ha afegit: “Som un govern compromès amb els valors republicans i avui veiem un contrast molt clar: un discurs buit ahir d’una monarquia, que no va aportar res, i avui aquí homenatgem un president republicà, defensor dels drets i llibertats, que tota la seva vida va unir la causa de la llibertat amb la causa del progrés. I ha clos: “aquest contrast explica molt clarament quina és la nostra posició”.

3  

Imatges

Declaracions president

Declaracions president 135

Ofrena (1)

Ofrena (1) 175

Ofrena (2)

Ofrena (2) 130