Els Mossos d'Esquadra denuncien penalment un home per difondre contingut xenòfob, discriminatori i misogin a través de les xarxes socials

query_builder   2 gener 2022 10:16

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra denuncien penalment un home per difondre contingut xenòfob, discriminatori i misogin a través de les xarxes socials

· En el transcurs de les activitats preventives per detectar extremistes a les xarxes socials es va localitzar un perfil de Twitter des d’on es menystenien les persones estrangeres, les discapacitades i les dones

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació van denunciar penalment el passat dilluns, 27 de desembre, un home, de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Bilbao, com a presumpte autor d’un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

A principis del mes de novembre es va detectar una publicació a Twitter on s’afirmava que totes les persones d’una determinada nacionalitat tenien problemes mentals perquè així era la seva naturalesa. Immediatament, es va obrir una investigació per aprofundir en l’anàlisi del contingut públic difós des d’aquest perfil durant tot l’any 2021.

A partir d’aquest estudi es va observar que el seu administrador, de forma reiterada, difonia missatges amb contingut xenòfob, discriminatori i misogin.

Els missatges contenien un alt grau discriminatori i, fins i tot, defensava negar el dret de les persones discapacitades a rebre assistència lletrada així com que, entre els criteris per exercir d’advocat, s’havia de passar un filtre ètnic.

Un altre tipus de missatges que es difonien eren els de caràcter misogin, amb escrits on es vexava les dones.

La investigació de la Comissaria General d’Informació es va centrar en la identificació i localització de l’administrador del perfil de Twitter des d’on es publicaven, de forma sistemàtica, aquests missatges amb alt contingut d’odi contra col·lectius o persones vulnerables.

Finalment, a principis de setmana es va localitzar i denunciar penalment un home, amb domicili actual a Bilbao, com a responsable d’aquests fets.

La persona denunciada haurà de comparèixer davant del jutjat que instrueix el cas quan sigui requerit i també es va informar a la Fiscalia especialitzada en delictes d’odi i discriminació.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 2 de gener de 2022