Iniciarà el cicle la professora Carme Junyent, amb una ponència que, sota el títol L'escola davant la diversitat lingüística, analitzarà la situació de la llengua catalana: en un context d'àmplia diversitat lingüística, quin és el paper de l'escola pública per a la preservació de la llengua? Com podem contribuir-hi des dels diferents sectors? Quines responsabilitats tenim?
Maria Carme Junyent Figueras (Masquefa, 1955) és una lingüista i escriptora catalana, professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, directora del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i autora d'una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística. Ha rebut molts premis i reconeixements al llarg de la seva vida, i l’any 2019 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi "per la seva llarga trajectòria en l'estudi i la defensa de la diversitat lingüística a Catalunya i al món".
El Cicle continuarà amb ponències de Yayo Herrero (Societat i escola, 3 de febrer), Xavier Martínez Celorio (Professorat i funció pública, 24 de febrer), Carlos Magro (Currículum, 10 de març) i Aina Tarabini (Segregació escolar, 31 de març).
Totes les sessions es faran a la sala d’actes del Palau Robert. Seran obertes i de lliure accés, amb les limitacions que, en cada moment, dictin les autoritats sanitàries (a dia d’avui, 70% de l’aforament, 94 places, mascareta, gel hidroalcohòlic i distància). Caldrà inscriure-s’hi a l’adreça de correu conferencies.educacio@gencat.cat. Així mateix, es transmetran per streaming mitjançant la següent adreça: https://youtu.be/MXjLqD-HjfY
CONTACTE PREMSA: sandra.iglesias@gencat.cat o mporter@gencat.cat