sexualitat

Els dies 17, 24 i 31 de gener i 7 i 14 de febrer, a les 18h

Jornades sobre Contracultura al Palau Robert: Experiències passades, reptes presents

query_builder   12 gener 2022 09:21

event_note Nota de premsa

Els dies 17, 24 i 31 de gener i 7 i 14 de febrer, a les 18h

Jornades sobre Contracultura al Palau Robert: Experiències passades, reptes presents

A proposta del comissari de l’exposició Underground i contracultura a la Catalunya dels 70, Pepe Ribas, la Direcció General de Difusió organitza unes jornades de reflexió i debat que se celebraran, al llarg de les properes setmanes, a la sala d’actes de Palau Robert.

 

sexualitat

La primera d’aquestes sessions tindrà lloc el dia 17 de gener, a partir de les 18h, sota el títol Sexualitats. Presentarà i conduirà l’acte el director d’Ajoblanco, i l’acompanyaran a la taula la periodista i escriptora Sara de Azcárate, la traductora i escriptora Bel Olid  i el professor i jurista Octavio Salazar, persones totes elles vinculades al feminisme i a l’activisme social i cultural.

En paraules del propi Ribas, “L'emoció i l'interès despertats per l'exposició al Palau Robert ens ha empès a enginyar unes jornades de debat al voltant de quatre temàtiques polèmiques i significatives: Sexualitats (17 de gener) serà la primera, però en seguiran tres més: Cultures (24 de gener), Ecologia (31 de gener) i Com canviar la ment (7 de febrer). Partim de la creativitat i de la rebel·lia d’aleshores, amb les seves lluites, els seus èxits i els seus fracassos, per centrar-nos en la pèrdua de llibertats i afrontar les situacions que avui ens ocupen i ens preocupen”.

Una darrera trobada, el 14 de febrer, mirarà de posar en comú totes les reflexions i idees, alhora que proposarà una prospecció per a la futura creació d’un centre underground a Barcelona que preservi i posi en valor tot el patrimoni acumulat al llarg dels anys a l’àmbit de la contracultura.

Totes les sessions es faran a les 18h, a la sala d’actes del Palau Robert, i en acabar les ponències hi haurà espai per al debat. L’entrada serà lliure i no requerirà inscripció prèvia, però sempre condicionada per les indicacions de les autoritats sanitàries; a data d’avui, mascareta, gel hidroalcohòlic, distància i aforament limitat al 70% de la capacitat (94 persones).

Podeu consultar la programació complerta aquí


CONTACTE PREMSA: sandra.iglesias@gencat.cat o mporter@gencat.cat