Consulta pública Llei EAPC

S'obre el període de consulta pública prèvia sobre la nova llei de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

query_builder   14 gener 2022 10:35

event_note Nota de premsa

S'obre el període de consulta pública prèvia sobre la nova llei de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

  • Es fa a través del portal Participa Gencat per recollir opinions de com hauria de ser l’Escola
  • El període d’aportacions restarà obert durant 5 setmanes, fins al 18 de febrer

La consulta pública prèvia sobre la nova llei de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha començat avui al portal Participa Gencat amb el títol: “Nova llei de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya: una plataforma per a la transformació de les administracions públiques catalanes”.

L’objectiu és recollir opinions sobre com hauria de ser l’EAPC pel que fa a la seva naturalesa jurídica, dependència orgànica, posicionament institucional, funcions, òrgans de govern i participació, governança, relació amb la resta d’operadors de formació dels empleats i empleades públics, relació amb el món acadèmic, i relació amb els alumnes, entre d’altres.

El període d’aportacions restarà obert durant 5 setmanes, fins al 18 de febrer, i el de retorn es durà a terme entre el 19 de febrer i el 12 de març, durant 3 setmanes.

La consulta s’adreça a la ciutadania en general, i en particular al personal de les administracions públiques, entitats relacionades amb l’àmbit públic i alumnes i docents en general. Així mateix, també es convidarà de forma directa a participar a administracions públiques catalanes, entitats municipalistes, organitzacions sindicals, operadors públics de formació de l’àmbit públic, universitats catalanes, col·legis professionals i altres entitats que tenen el centre d’interès i activitat en la gestió i la direcció pública.

Aquesta consulta és el pas següent després que el passat dia 14 de desembre el Govern va aprovar la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Amb aquest nou marc legal, l’Escola vol esdevenir motor de canvi i agent central en la transformació de les administracions públiques catalanes. I, en aquest sentit, es configura com a plataforma de generació, gestió i transferència de coneixement en matèria de funció pública i de polítiques públiques per contribuir a desplegar una administració eficient, professional i excel·lent al servei de les persones.

L’actual marc jurídic de l’EAPC es regeix per la llei 4/1987, de 24 de març, reguladora de l'Escola d'Administració Pública, que no s’adapta als nous objectius ni als canvis que han experimentat l’Administració i el conjunt de la societat en els darrers 35 anys. En aquest sentit, el nou text ha de renovar també el marc conceptual i terminològic per ajustar-lo a la nova realitat.

La consulta pública prèvia pretén encetar el debat per a la transformació de l’Administració pública catalana amb les aportacions de la ciutadania i de tots els actors implicats amb el nou model de governança i el posicionament de l’Escola dins del sistema públic català.