Presentació dels Objectius Generalitat Girona

20 objectius i més de 200 accions per a la reactivació econòmica i social de les comarques gironines

query_builder   14 gener 2022 14:24

event_note Nota de premsa

20 objectius i més de 200 accions per a la reactivació econòmica i social de les comarques gironines

 • Laia Cañigueral: “Treballarem amb transparència, escoltant el territori i apropant la Generalitat a la ciutadania”
 • Els Objectius Generalitat Girona són un pla de treball que engloba les prioritats de la legislatura a la demarcació de Girona amb una mirada transversal
Presentació dels Objectius Generalitat Girona

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, acompanyada de la directora dels Serveis Territorials de la Presidència, Maria Josep Porta, i el director dels Serveis Territorials de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Pere Saló; ha presentat els Objectius Generalitat Girona per a aquesta legislatura.

Es tracta de 20 grans objectius i més de 200 accions que permetran treballar transversalment per a la reactivació econòmica i social de les comarques gironines.

En aquest sentit, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha ressaltat la importància d’aprofitar la fortalesa del model gironí: “Fa mig any que els membres del Consell de Direcció vàrem assumir les responsabilitats davant la delegació del Govern a Girona. Formem un equip cohesionat i som conscients que els reptes que tenim avui en dia sobre la taula no estan ordenats per departaments de la Generalitat i, per tant, només els podrem afrontar si potenciem el treball interdepartamental”.

Els Objectius Generalitat Girona s’han definit territorialitzant el Pla de Govern de la XIV legislatura. La delegada del Govern ha destacat que “assumim el propòsit de fer efectives les quatre transformacions del Govern: la democràtica, la social, la verda i la feminista; i ho fem amb una perspectiva ambiciosa i de futur”. I ha afegit: “Tenim dues eines, el Pla de Govern i els Pressupostos 2022 aprovats, que ens han permès fer aquesta planificació en clau gironina”.

Laia Cañigueral també ha realçat la importància de detectar les necessitats del territori: “Una de les feines més importants que hem fet, i continuarem fent, és la de reunir-nos i escoltar els ens locals, les entitats, els agents socials i econòmics de la demarcació, per plantejar les prioritats de la legislatura amb una visió propera a les necessitats reals de les comarques gironines”.

Una altra de les finalitats d’explicar les accions i els Objectius Generalitat Girona és la d’apropar la Generalitat a la ciutadania i poder avaluar les actuacions i els objectius fixats. La delegada del Govern ha insistit que “és molt rellevant fer aquest exercici de transparència perquè volem que la gent conegui la feina que fem i els temes en què treballem pels gironins i gironines”. D’aquesta manera Cañigueral també ha subratllat la voluntat i “el procés constant de rendiment de comptes” sobre les actuacions que s’aniran desenvolupant.

Els 20 Objectius Generalitat Girona són un document de treball viu i que, per tant, evolucionarà i s’adequarà a noves realitats si és necessari.

 

Objectius Generalitat Girona:

 1. Impulsar una Formació professional diversificada i equilibrada territorialment a les comarques gironines.
 2. Augmentar l'ús social del català.
 3. Promoure una mobilitat col·lectiva, connectada i descarbonitzada
 4. Desenvolupar el Campus de Salut i enfortir l'atenció primària i comunitària.
 5. Implementar la Transició energètica a les comarques gironines.
 6. Potenciar la indústria, la innovació empresarial i el sector primari per millorar la competitivitat territorial i la qualitat en el treball.
 7. Assolir una millor cohesió social a través de l'educació, la cultura i l'esport.
 8. Donar suport actiu al sector en la transformació cap a un turisme sostenible ambientalment, social i econòmica.
 9. Continuar impulsant infraestructures viàries fonamentals per la demarcació.
 10. Potenciar les polítiques d'accés a l'habitatge.
 11. Optimitzar la resposta operativa dels cossos de seguretat i emergències i planificar nous equipaments a la demarcació.
 12. Promoure un estil de vida saludable.
 13. Prioritzar l'atenció al benestar emocional de la ciutadania.
 14. Garantir l'accés a la cultura construint un sistema cultural de referència a la demarcació de Girona.
 15. Millorar l'accessibilitat de l'administració de justícia i planificar nous equipaments.
 16. Fomentar la creació d'espais o equipaments socials i residencials per a gent gran.
 17. Fer efectiva la perspectiva de gènere, assolir la transversalitat de les polítiques d'igualtat i avançar en l'erradicació de les violències masclistes.
 18. Donar suport i acompanyar als ens locals, potenciant la col·laboració entre municipis i elaborant una estratègia específica per als micropobles.
 19. Consolidar una estratègia transfronterera promovent la participació de la Generalitat Girona en projectes que treballin en aquest marc geogràfic.
 20. Apropar la Generalitat a la ciutadania.

1  

Imatges

Presentació dels Objectius Generalitat Girona

Presentació dels Objectius Generalitat Girona 219