Trobada de la Consellera Verge i la ministra Montero

La Conselleria i el Ministerio s'emplacen a treballar bilateralment per avançar en l'agenda feminista

query_builder   14 gener 2022 15:06

event_note Nota de premsa

La Conselleria i el Ministerio s'emplacen a treballar bilateralment per avançar en l'agenda feminista

  • La garantia dels drets sexuals i reproductius i l'erradicació de la violència institucional han estat els dos temes centrals de la trobada.
Trobada de la Consellera Verge i la ministra Montero.
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero Gil, s'han reunit aquest matí al Palau de la Generalitat. Per part del departament han participat també la secretària general d’Igualtat i Feminismes, Georgina Oliva i Peña; la cap de gabinet, Marina Garcia Soler; la secretària d’Igualtats, Mireia Mata i Solsona i la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo. En representació del Ministerio ha acompanyat la ministra la secretaria d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez Martínez, i la directora del Gabinet, Amanda Meyer Hidalgo.



Polítiques compartides per a la transformació feminista

Ambdós equips han coincidit que “malgrat els avenços realitzats en la igualtat de gènere, cal aprofundir en la garantia dels drets existents i en la conquesta de nous. Impulsem polítiques feministes desacomplexades, interseccionals, transinclusives i antiracistes", ha afirmat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. Per la seva part, la ministra Irene Montero ha remarcat que "continuem amb l’agenda feminista de treball compartit, que consolidarem i aprofundirem al llarg del 2022 a través de la col·laboració constant, la cooperació institucional i el treball conjunt. Caminem juntes en la lluita pels drets de les dones a Catalunya i Espanya, contra les violències masclistes, pels drets LGBTI* i amb el Pla Corresponsables”.

Les dues polítiques han coincidit en la necessitat del treball conjunt i s’han emplaçat a treballar bilateralment per avançar en l’agenda compartida i en l’aprofundiment dels drets feministes. Verge ha afirmat que “el nostre interès és avançar el màxim en poder desplegar totes les polítiques feministes que permetin una transformació real per a la igualtat i la garantia de drets”.

A la reunió, que ha transcorregut en un clima d’entesa i sintonia, s'han abordat matèries tan rellevants com l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius, les estratègies per a l’erradicació de la violència institucional i les polítiques que garanteixen els drets de les persones LGBTI+, com la futura llei trans* catalana i la propera llei antiracista.



Erradicar la violència institucional

La conselleria i el ministerio comparteixen la necessitat d’abordar la violència institucional, com ja està fent el Govern de la Generalitat amb el desplegament de la Llei 17/2020. “Hem ofert compartir les eines que estem elaborant des de la Conselleria, com ara les avaluacions de la victimització que poden patir les dones per part de les institucions, els indicadors de diligència deguda en l’actuació dels poders públics, o les mesures de reparació que s’han incorporat en els pressupostos de la Generalitat pel 2022”, ha afirmat Verge.



Garantir els Drets Sexuals i Reproductius

En aquesta línia, la consellera Verge ha explicat com a Catalunya ja estem implementant una estratègia de Drets Sexuals i Reproductius que aprofundirà en drets ja assolits, com la interrupció voluntària de l’embaràs i l’educació sexual, i en crearà de nous, com el dret a l’equitat menstrual. Verge ha insistit en la “necessitat que els productes menstruals estiguin exempts d’IVA. És clarament un impost discriminatori per a més de la meitat de la població”.

La Conselleria i el Ministerio s'han emplaçat a una futura trobada bilateral abans de l’estiu, amb l’objectiu de fer seguiment dels acords assolits i concretar les futures línies estratègiques de treball.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined