logo

Obert el procés participatiu per elaborar el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica a Catalunya

query_builder   17 gener 2022 17:20

event_note Nota de premsa

Obert el procés participatiu per elaborar el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica a Catalunya

Participa

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural impulsa el procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica per al període 2023-2027. L’objectiu d’aquest nou Pla és ajudar a potenciar la transició cap a un sistema alimentari més sostenible, consolidar els esforços dels agricultors per fer front al canvi climàtic, protegir el medi ambient i preservar la biodiversitat mitjançant un instrument de més qualitat que millori la governança de tots els agents necessaris en el seu desplegament i aplicació.

La Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roure, ha presentat el procés participatiu aquest dilluns, 17 de gener. També han pres part a la sessió el director general de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica, Albert Latorre Saumoy, i la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes Culell, a més dels membres del Grup Motor que impulsa el desenvolupament d’aquest procés participatiu en representació dels principals actors de la cadena de producció, subministrament i consum dels productes ecològics.

El procés participatiu, que té el suport i l’assessorament de la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica, pretén actualitzar la diagnosi de la situació del sector i recollir propostes per enriquir i millorar el contingut i aplicació del futur Pla d’acció. Per aconseguir-ho, s’ha preparat un qüestionari en línia obert a tota la ciutadania, i es duran a terme una sèrie de sessions de treball amb persones dels àmbits de la producció, l’elaboració, el comerç i el consum dels productes ecològics, i també del món científic i tècnic relacionat amb el desenvolupament i la transferència de coneixement al sector. També hi haurà sessions de treball específiques per a representants de l’Administració catalana, des dels departaments mateixos de la Generalitat fins a l’Administració local.

Per poder participar en aquest procés i conèixer-lo en detall, trobareu tota la informació en el portal Participa gencat en l’enllaç següent: https://participa.gencat.cat/processes/PAE.

La producció ecològica és un sistema general de gestió agrícola i producció d’aliments que combina les millors pràctiques en matèria de medi ambient i clima, un nivell elevat de biodiversitat, la conservació dels recursos naturals i l’aplicació de normes exigents sobre benestar animal i sobre producció. La Unió Europea va regular i definir aquest sistema a començaments dels anys 90. El Govern català ha fomentat la producció i el consum de productes ecològics des dels anys 80 mitjançant diversos plans i programes, l’últim dels quals acabava el desembre de 2021 i s’ha prorrogat fins a l’aprovació del nou pla.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined