La consellera Vilagrà amb els premiats

Vilagrà destaca l'aposta del Govern en la recerca i la innovació per millorar "la democràcia i oferir un millor servei als ciutadans"

query_builder   18 gener 2022 18:56

event_note Nota de premsa

Vilagrà destaca l'aposta del Govern en la recerca i la innovació per millorar "la democràcia i oferir un millor servei als ciutadans"

  • La consellera de la Presidència ha encapçalat el lliurament dels Premis Institut d’Estudis de l’Autogovern 2021
La consellera Vilagrà ha presidit el lliurament de premis.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha presidit aquesta tarda al Palau de la Generalitat el lliurament dels Premis Institut d’Estudis de l’Autogovern 2021, que en aquesta convocatòria ha distingit la millor tesi doctoral ( no publicada), el millor article publicat en una revista científica i el millor llibre publicat en relació amb la distribució territorial del poder.

En el seu parlament Vilagrà ha destacat la importància d’aquests premis per a la Generalitat perquè afavoreixen l’estudi científic de temes relacionats amb com ens governem; amb com millorem la democràcia i enfortim la governança; amb com oferim a la ciutadania una millor atenció; ajudant-los a fer més fàcil la seva vida, que al cap a la fi és l’objectiu de tots i totes els que hem adquirit un compromís cívic i polític”.

La consellera de la Presidència ha assenyalat que els premis reconeixen treballs que s’aproximen, des de l’àmbit teòric, a aquest objectiu, “analitzant i avaluant con funcionem i atrevint-se a fer propostes a mig i llarg termini”. I ha afegit: “Que ens ajuden a acostar l’administració a la ciutadania i fer-la més eficient. Sent creatius i innovadors. Modernitzant i digitalitzant l’administració perquè respongui de manera eficaç, senzilla i resolutiva les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”.

En aquesta edició, els Premis Institut d’Estudis de l’Autogovern 2021 han estat per a Carlos Fernández, Maria José Hierro, Dídac Queralt i Ryan Griffiths.  Vilagrà ha destacat “la voluntat transformadora” de les obres premiades i el fet que siguin un exemple de feina ben feta pel seu “rigor, solidesa, consistència, mètode i originalitat”.

Per la seva banda, el director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, Joan Ridao, ha recordat que aquests són uns premis amb una notable tradició i que van néixer “per reconèixer la tasca dels acadèmics que treballen en universitats públiques de Catalunya, però, també a nivell internacional, i que a l’hora fos un element que contribuís a projectar l’autogovern de Catalunya a tot el món”.

El lliurament dels Premis s’ha fet després de la reunió que ha celebrat el Consell Rector de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern al Palau de la Generalitat.

3  

Imatges

La consellera Vilagrà amb els premiats i el director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, Joan Ridao

La consellera Vilagrà amb els premiats i el director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, Joan Ridao 1894

En el seu parlament, la consellera Vilagrà ha destacat que els treballs premiats són un exemple de feina ben feta

En el seu parlament, la consellera Vilagrà ha destacat que els treballs premiats són un exemple de feina ben feta 1569

Els premis s'han lliurat després de la reunió que ha celebrat el Consell Rector de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern

Els premis s'han lliurat després de la reunió que ha celebrat el Consell Rector de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern 3670