Imatge de l'hospital Sant Joan de Déu

Territori posa en marxa nous serveis d'autobús per a millorar l'accés a l'hospital de Sant Boi

query_builder   20 gener 2022 11:12

event_note Nota de premsa

Territori posa en marxa nous serveis d'autobús per a millorar l'accés a l'hospital de Sant Boi

  • El 24 de gener s’inicien actuacions per facilitar l’accés a Sant Joan de Déu Hospital de Sant Boi des dels municipis de Vallirana, Cervelló, Corbera i la Palma
  • L’objectiu és donar resposta a les necessitats de mobilitat en transport públic després del recent canvi d’hospital de referència d’aquests municipis
Imatge de l'hospital Sant Joan de Déu

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori posarà en servei el proper dilluns, 24 de gener, dues noves línies d’autobús per assegurar l’accessibilitat en transport públic al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a Sant Boi de Llobregat, des dels municipis de Vallirana, Cervelló, Corbera i la Palma de Cervelló. Aquestes línies han estat dissenyades en col·laboració amb el Departament de Salut, els ajuntaments afectats, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Amb la implantació d’aquests serveis de transport es dona resposta a la nova demanda de mobilitat generada pel fet que la població d’aquests municipis ha passat a tenir com a centre hospitalari de referència el Sant Joan de Déu Hospital de Sant Boi en lloc del Complex Hospitalari Moisès Broggi.

El detall dels nous serveis és el següent:

  • Nou servei (574) Corbera de Llobregat- La Palma - Molins de Rei –Hospital de Sant Boi: De dilluns a divendres feiners s’oferiran 9 noves expedicions d’anada i tornada entre les 6.50h i 20.10h d’anada i entre les 8.05h i 21.10h de tornada, fent parades a Corbera Alta, Corbera Baixa, La Palma de Cervelló, intercanviador de 4 Camins (FGC), av. València - pg. Pi i Margall (Molins de Rei) i l’Hospital de Sant Boi de Llobregat. Aquest servei serà operat per l’empresa concessionària Autocorb, SA.

 

  • Nou servei (575) Vallirana – Cervelló –Sant Vicenç dels Horts – Hospital de Sant Boi: De dilluns a divendres feiners s’oferiran 10 noves expedicions d’anada i tornada entre les 7.00h i 20.45h d’anada i entre les 7.50h i 21.30h de tornada, fent parades a Vallirana, Cervelló, intercanviador de Quatre Camins (FGC), CAP el Serral - CEIP Joan Juncadella (Sant Vicenç dels Horts) i l’Hospital de Sant Boi de Llobregat. Aquest servei serà operat per l’empresa concessionària Soler i Sauret, SA.

Atès que el canvi de centre sanitari de referència es produeix de forma progressiva, es mantenen els serveis de bus actuals a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi per garantir en tot moment una alternativa en transport públic als diferents centres sanitaris.

La implantació dels nous serveis estava inclosa entre les mesures a implementar en l’estudi de millora dels serveis de transport públic del Baix Llobregat, elaborat conjuntament pel Departament, l’AMB i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

2  

Imatges

Horaris i parades servei 574

Horaris i parades servei 574 436

Horaris i parades servei 575

Horaris i parades servei 575 512