SOC

El programa d'FPO dual del SOC ofereix al Camp de Tarragona 42 contractes d'un any a joves i formació per aconseguir un certificat de professionalitat

query_builder   25 gener 2022 12:41

event_note Nota de premsa

El programa d'FPO dual del SOC ofereix al Camp de Tarragona 42 contractes d'un any a joves i formació per aconseguir un certificat de professionalitat

Les persones joves interessades han de posar-se en contacte abans del 15 de febrer amb les entitats promotores dels projectes: l’Ajuntament de Tarragona, Valls Genera i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tarragona

Les ocupacions i formacions que s’ofereixen són dels àmbits d’hostaleria i turisme, gerocultura, imatge personal, i comerç i màrqueting

SOC

El nou programa de formació professional per a l’ocupació en format dual que ha posat en marxa el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) s’ha concretat al Camp de Tarragona en 4 projectes que permetran a un total de 42 persones joves en situació d’atur rebre una formació que els permeti obtenir un certificat de professionalitat, al mateix temps que estan contractats per una empresa durant 12 mesos.

Aquests 4 projectes de FPO dual estan finançats pel SOC amb un total de 753.741 euros i estan impulsats per 3 entitats i administracions, que oferiran les següents ocupacions:

  • Ajuntament de Tarragona (2 projectes):
    • Ajudant/auxiliar de cambrer/a i ajudant/auxiliar de cuina.
    • Ajudant de cuidador/a i ajudant de gerocultor/a.

  • Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tarragona: mosso/a de magatzem, preparador/a de comandes i carretoner/a.

  • Valls Genera – Institut Municipal de Desenvolupament Local: ajudant de perruqueria i esteticista auxiliar.

 

Les persones joves que siguin escollides per participar rebran formació d'introducció a l'ofici, prèvia a la contractació, i també la formació vinculada a un certificat de professionalitat en aquell àmbit, que s’impartirà durant la fase de contractació. La contractació serà mitjançant un contracte per a la formació i l’aprenentatge de 12 mesos a empreses com ID Logistics Iberia, la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla, Mimara Residencial, i diferents establiments d’imatge personal i d’hostaleria.

Poden optar a aquests projectes formatius i de contractació les persones joves de 16 a 29 anys, preferentment sense qualificació professional, i que comptin amb els requisits per a seguir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 ó 3, segons el projecte. És requisit que estiguin inscrites al SOC com a demandants d'ocupació no ocupades.

Les persones interessades s’han de posar en contacte amb l’entitat impulsora del projecte (àmbit professional que els interessi) abans del dia 15 de febrer. La contractació de les persones aprenents tindrà lloc durant el mes de març.

 

17M€, 61 projectes, 875 joves aprenents i 250 empreses a tot Catalunya

El SOC destina 17 milions d’euros a impulsar projectes de FPO dual per a persones joves en sectors productius generadors d'ocupació o amb gran mancança de personal qualificat, com l’industrial, l’agroalimentari o les energies renovables.

Finalment s’han atorgat subvencions a 61 projectes a tot Catalunya, en els quals participaran 875 persones joves aprenents, 79 professionals de suport finançats i unes 250 empreses de tots els sectors i tipologies.

Les entitats impulsores dels projectes són 18 entitats locals/empreses públiques, 9 empreses privades/centres de formació i 34 fundacions i entitats sense ànim de lucre.

Aquest programa, que el SOC ha convocat per primera vegada, és un exemple de treball en xarxa i encaix entre l’administració pública, el tercer sector i el teixit productiu. El seu objectiu és millorar, a través de la formació, l’ocupabilitat de les persones joves, especialment de les que no disposen de qualificació professional, que són les més afectades per l’atur i la precarietat.

Durant els propers mesos el SOC preveu obrir de nou aquesta convocatòria per donar resposta a nous projectes en d’altres sectors i territoris. 

 

Es poden consultar tots els projectes d’FPO dual finançats pel SOC a la nostra web:

http://garantiajuvenil.gencat.cat/ca/Que_Toferim/Formacio/contracte-de-formacio-i-aprenentatge/