El cap de l'Executiu en la sessió de control (Fotografia: Jordi Bedmar)

President Aragonès: "Cal recuperar la unitat d'acció de l'independentisme per desbloquejar la resolució del conflicte polític"

query_builder   26 gener 2022 12:14

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Cal recuperar la unitat d'acció de l'independentisme per desbloquejar la resolució del conflicte polític"

  • El cap de l’Executiu remarca que en els propers dies iniciarà una ronda de contactes amb els partits i entitats sobiranistes per fixar una posició comuna

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat la necessitat de “recuperar la unitat d’acció de l’independentisme” per “impulsar de nou el procés de negociació amb l’Estat” i forçar que aquest “s’impliqui molt més intensament en la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya”.

El cap de l'Executiu en la sessió de control (Fotografia: Jordi Bedmar){"name":"2022/01/26/12/05/82fff8ab-87af-4278-a873-51ed2f1578a0.JPG","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"1685"}

“Aquest 2022 ha de ser l’any en què es comenci a desbloquejar la resolució del conflicte polític”, ha assegurat el president, i “hi hem d’abocar totes les forces, amb la màxima mobilització i la màxima unitat, per tal que el govern de l’estat tingui tots els incentius per implicar-se d’una forma molt més clara, intensa i compromesa en aquest procés de negociació”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha destacat durant la sessió de control al Parlament que, en els propers dies, iniciarà una ronda de contactes amb les forces polítiques que van donar suport a la seva investidura i amb les entitats sobiranistes per recuperar la unitat i “rearmar l’independentisme”. Un impuls que s’ha de fer, ha dit, “subratllant allò que compartim: la defensa de l’amnistia i l’autodeterminació” i aprofitant “la capacitat de mobilització” i el caràcter “transversal i divers” del moviment independentista. “Crec que és imprescindible que, amb l’inici d’any, tornem a situar les coses a lloc i mirem com es pot avançar”, ha conclòs.

El president també ha fixat el 14 de febrer, quan se celebrarà un any de la victòria de les forces independentistes a les eleccions, com la data en què farà pública la seva proposta d’acció amb una conferència.

A l’inici de la seva intervenció al ple, Aragonès ha volgut expressar “tot el suport del Govern” en la defensa de l’escó del diputat Pau Juvillà, perquè “és la defensa dels resultats electorals i de la decisió de la ciutadania”. “Els diputats del Parlament els triem els ciutadans de Catalunya, i això no ha de veure’s alterat per la decisió d’una junta electoral que s’extralimita clarament en les seves funcions”, ha remarcat.

2  

Imatges

El cap de l'Executiu en la sessió de control

El cap de l'Executiu en la sessió de control 1685

El president ha intervingut en la sessió de control

El president ha intervingut en la sessió de control 1670

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined