El conseller Giró durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern

Giró anuncia que l'ATC fa aflorar 338,5 milions d'euros l'any 2021, un 55% més que durant l'exercici anterior

query_builder   26 gener 2022 12:25

event_note Nota de premsa

Giró anuncia que l'ATC fa aflorar 338,5 milions d'euros l'any 2021, un 55% més que durant l'exercici anterior

  • Considera que l’evasió d’impostos és un “delicte vergonyant i un dissolvent de la cohesió social” perquè “potser beneficia una persona però perjudica els més fràgils i vulnerables”
El conseller Giró durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha avançat avui que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) va descobrir un frau fiscal de 338,5 milions d’euros el 2021, un increment del 55% respecte l’any anterior, quan es van detectar 219 milions. Giró ha fet aquest anunci al Parlament en resposta a una pregunta oral sobre frau fiscal presentada pel grup parlamentari de Junts per Catalunya.

Durant la seva intervenció, el conseller ha celebrat les dades i les ha qualificat “d’una bona notícia” perquè “fem aflorar uns diners que podrem destinar a polítiques públiques”. Com a exemple, Jaume Giró ha recordat que el pressupost de l’ATC és de 85 milions d’euros “de manera que aquesta oficina ha retornat a l'erari públic quatre euros per cada euro que hi invertim”. Igualment, el conseller d’Economia ha considerat que les xifres que ha avançat “demostren que l’ATC és un exemple d’eficiència, tot i no comptar amb la col·laboració de l’Estat, que no ens passa totes les dades que necessitem i no ens ho posa gens fàcil per perseguir el frau” ha lamentat.

A la vegada, però, Giró ha fet notar que les xifres del frau aflorat també són “una mala notícia” perquè “l’evasió d’impostos és delicte vergonyant i un dissolvent de la cohesió social”. “Un frau potser beneficia una persona, però perjudica moltes altres, especialment les més fràgils i vulnerables” ha reblat.

 

“La lluita contra el frau fiscal, una prioritat de primer ordre”

El conseller ha insistit que “la lluita contra el frau fiscal és i serà una prioritat de primer ordre pel departament que encapçalo”, com ja va anunciar en la seva primera compareixença al Parlament, per explicar les línies d’actuació del Departament per a aquesta legislatura. En aquest sentit, ha recordat “com a prova d’aquest compromís” els dos processos selectius de 120 places del cos de gestors tributaris i de 20 places del cos superior d’inspectors tributaris, el primer en marxa des del mes de setembre i el segon es convocarà el proper mes d’octubre. Finalment, Giró ha explicat que l’objectiu de tot plegat és “millorar l’eficàcia de la gestió tributària a Catalunya i lluitar contra el frau fiscal”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 232

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined