Foto

L'Escola del Mar celebra el seu centenari

query_builder   26 gener 2022 14:06

event_note Nota de premsa

L'Escola del Mar celebra el seu centenari

  • Josep Gonzàlez-Cambray: “Pere Vergés, el primer director d’aquest centre, deia que el que hem de fer en una escola és ensenyar a pensar, a sentir i a estimar. Felicitats mestres i professorat de l’Escola del Mar”
Foto2

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha participat avui als actes de commemoració del centenari de l’Escola del Mar de Barcelona. Aquest centre va néixer al barri de la Barceloneta i va ser destruït per una bomba el 1938, durant la Guerra Civil, i actualment està situat al barri del Guinardó.

 

Gonzàlez-Cambray ha recordat els orígens de l’escola, fundada al 1922 sota la direcció del mestre i pedagog Pere Vergés: “Pere Vergés, el primer director d’aquest centre, deia que el que hem de fer en una escola és ensenyar a pensar, a sentir i a estimar. Els mestres, tots els que us dediqueu a l’educació, estem vivint moments que no són fàcils i ho esteu fent molt bé. Felicitats mestres i felicitats professorat de l’Escola del Mar”.

 

 

Foto2

Durant tota la setmana, l’Escola del Mar celebra amb diferents activitats els 100 anys de vida. Aquest matí, ho ha fet amb una jornada de jocs a la platja, en record als orígens del centre, que en els seus inicis estava molt lligat al mar. Així, alumnat i equip docent han dut a terme un seguit d’activitats lúdiques que han conclòs amb la tradicional cursa de banderes, amb la participació del conseller en un dels equips.

 

Tal i com ha recordat el titular d’Educació, “dedicar-se a l’educació és del millor al que es pot dedicar el temps en aquesta vida. Perquè el que fem és educar infants i acompanyar-los. En un moment de pandèmia com el que vivim, el més important que es pot fer des de l’escola és acompanyar-los acadèmicament i sobretot a nivell emocional”. També s’ha adreçat als infants per emplaçar-los en què “heu de ser molt conscients de la importància d’anar aprenent més coses de que les que sabíeu el dia anterior”.

 

La celebració del centenari del centre s’allargaran durant la setmana i clouran dissabte amb un acte central, una conferència, un concert de jazz i un dinar d’antics alumnes.

 

 

26 de gener de 2022