Aparador expo

Les biblioteques públiques catalanes se sumen a la difusió dels Premis Nacionals de Cultura 2021

query_builder   2 febrer 2022 09:17

event_note Nota de premsa

Les biblioteques públiques catalanes se sumen a la difusió dels Premis Nacionals de Cultura 2021

  • Un total de 14 biblioteques de tota Catalunya exhibiran fins al maig una exposició- aparador per fer una immersió en la trajectòria professional dels guardonats d’enguany
  • Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal de promoure la figura i obra dels guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura

 

Bústia

Amb la finalitat de promoure els Premis Nacionals de Cultura, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) i el Departament de Cultura iniciaran un seguit d’accions a través de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya per tal de difondre la figura i obra dels seus guardonats.

Com a tret de sortida d’aquest nou programa, ja es pot  visitar a la Biblioteca Carles Rahola de Girona l’exposició-aparador dedicada als Premis Nacionals de Cultura 2021 i que itinerarà per les biblioteques públiques de Catalunya fins al maig amb la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, la Diputació de Barcelona i de Biblioteques de Barcelona. Aquesta iniciativa pretén ser un espai de difusió dels premiats, que l’any 2021 han estat Narcís Comadira, Maria Contreras Coll, Maria Carme Dalmau, Dansàneu. Festival de Cultures del Pirineu i Mónica Rikić. L’objectiu és donar-los a conèixer i apropar-los a la ciutadania més enllà de l’acte de proclamació i lliurament del guardó. Hi haurà tres biblioteques de referència per a cadascú d’ells, ja sigui per un vincle relacionat amb la seva trajectòria professional o amb la seva relació personal amb el municipi.

També es convidarà als usuaris de les biblioteques a participar en un concurs amb preguntes sobre els Premis Nacionals de Cultura 2021. Els guanyadors rebran llibres i obres artístiques vinculades a cada un d’ells, concretament seran el darrer llibre de Narcís Comadira, Els moviments humans, d’Edicions 62; el llibre Els focs de Sant Joan, de Robert Gerhard, de la col·lecció Dansàneu Publicacions; el llibre Els Català, fotògrafs d’un segle, coedició de Rafael Dalmau Editor i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; un quadre interactiu de Mónica Rickić o una fotografia original signada de Maria Contreras. En alguns casos també hi haurà activitats paral·leles a les biblioteques com ara tallers o xerrades.

 

Any del Premiat

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, amb la voluntat de promoure la transmissió de coneixement, el poder transformador de la cultura i el compromís territorial, ha impulsat l’Any del Premiatun programa d’activitats agrupades amb el qual vol difondre l’obra dels Premis Nacionals de Cultura i que pretén interactuar amb entitats culturals, festivals i equipaments del país en els pròxims mesos, entre les que destaquem la difusió del documental SOLSTICI, on els actuals guardonats tenen converses disteses amb premiats d’anteriors edicions que permeten reflexionar entorn la seva trajectòria i visibilitzar la seva contribució a la cultura. Itinerància:  


Narcís Comadira:

Biblioteca Carles Rahola –Girona (primera quinzena de febrer de 2022)

Biblioteca Central Gabriel Ferrater - Sant Cugat (segona quinzena d’abril de 2022)

Biblioteca Octavi Viader i Margarit - Sant Feliu de Guíxols (primera quinzena de maig de 2022)

 

Maria Carme Dalmau

Biblioteca Vila de Gràcia -Barcelona (segona quinzena de febrer de 2022)

Biblioteca del Casino - Manresa (segona quinzena de març de 2022)

Biblioteca Central de Terrassa (primera quinzena d’abril de 2022)

 

Mònica Rikić

Biblioteca Roca Umbert - Granollers (segona quinzena de febrer de 2022)

Biblioteca Marcel·lí Domingo - Tortosa (primera quinzena de març de 2022)

Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasa - Barcelona (segona quinzena d’abril de 2022)

 

Maria Contreras

Biblioteca de Francesca Bonnemaison – Barcelona (primera quinzena de març de 2022)

Biblioteca Jaume Vicens Vives - Roses (primera quinzena d’abril de 2022)

Biblioteca Octavi Viader i Margarit - Sant Feliu de Guíxols (primera quinzena de maig de 2022)

 

Dansàneu

Biblioteca Maria Barbal - Tremp (primera quinzena de febrer de 2022)

Biblioteca Marià Vayreda - Olot (segona quinzena de març de 2022)

Biblioteca Delta de l'Ebre - Deltebre (primera quinzena de maig de 2022)