Imatge d'una espiga sobre fons blau

L'Institut Català de les Dones inicia un projecte per a reconèixer i visibilitzar dones de les Terres de l'Ebre nascudes abans de 1947

query_builder   2 febrer 2022 11:33

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones inicia un projecte per a reconèixer i visibilitzar dones de les Terres de l'Ebre nascudes abans de 1947

  • Els ens locals, museus i entitats de dones poden presentar candidates al projecte fins al dia 11 de febrer

L’Institut Català de les Dones, adscrit a la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, ha iniciat a les comarques de les Terres de l’Ebre el projecte “Dones rurals, dones de l’Ebre” per visibilitzar i reconèixer les aportacions que han fet les dones a la societat ebrenca i que sovint queden invisibilitzades per les dinàmiques sexistes i patriarcals.

El projecte es construeix gràcies a la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals, museus i entitats de dones que ja hi han començat a treballar aquest mes de gener. Aquestes entitats s’encarreguen de la recerca i documentació de la vida de les dones amb l’objectiu de reconèixer socialment les aportacions fins ara massa invisibilitzades. Un dels objectius del projecte és que les i els joves coneguin les dones que han estat referents del territori, per la qual cosa moltes de les actuacions de divulgació s’adreçaran a la població més jove i als centres educatius.

Per dur a terme aquesta iniciativa s’estan cercant dones nascudes al territori de les Terres de l’Ebre abans de 1947. Es busca donar a conèixer les contribucions personals i socials en totes les branques laborals i del coneixement que han aportat a la societat. Un cop finalitzat aquest procés, una comissió territorial realitzarà una selecció de les dones que s’incorporen al projecte valorant la influència de les aportacions al desenvolupament del territori.

Després començarà el treball de creació d’actuacions divulgatives per donar-les a conèixer. Una d’aquestes accions serà l’edició d’un llibre amb les imatges i biografies de les dones seleccionades i que es presentarà en un acte en el marc del Dia Internacional de les Dones del món rural, que es commemora el 15 d’octubre. Aquest acte està organitzat per l’Institut Català de les Dones i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

“Dones rurals, dones de l’Ebre” és la segona fase d’un projecte que es desenvolupa en tot el territori català. La primera fase ha donat com a resultat “Dones rurals. Dones de Lleida” que recull i està donant a conèixer àmpliament biografies de 68 dones nascudes abans de 1940 a les comarques de Lleida i Alt Pirineu i Aran.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined