Palau de Pedralbes

El Govern encarrega a Carles Fabró el reimpuls del Palau de Pedralbes

query_builder   8 febrer 2022 17:18

event_note Nota de premsa

El Govern encarrega a Carles Fabró el reimpuls del Palau de Pedralbes

  • El Consell Executiu, que ha acceptat avui la cessió gratuïta de domini del Palau de Pedralbes per part de l’Ajuntament de Barcelona, iniciarà la renovació de l’espai per donar-li un major ús institucional i ciutadà
  • Fabró serà el responsable de l’actualització d’aquest equipament i de situar-lo com a segona seu de la Presidència i del Govern a Barcelona

El Govern de la Generalitat ha decidit encarregar a Carles Fabró, fins ara cap del Gabinet de Relacions Externes i Protocol, el reimpuls del Palau de Pedralbes, que es convertirà en un espai amb major ús institucional i obert a la ciutadania, en el qual es duran a terme activitats de la Presidència i de tots els departaments.

El nomenament de Carles Fabró s’ha produït després que el Consell Executiu hagi aprovat aquest matí acceptar la cessió gratuïta de domini i lliure de càrregues i gravàmens per part de l’Ajuntament de Barcelona de la finca on està situat el Palau de Pedralbes i els seus jardins. D’acord amb el text aprovat pel Govern, aquest espai es destinarà a seu representativa i centre de relació institucional de la Generalitat.

Carles Fabró serà, doncs, el responsable de l’actualització d’aquest equipament i de situar-lo com a segona seu de la Presidència i del Govern a Barcelona. El reimpuls coincidirà amb la reforma del Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on s’hi celebren nombrosos actes institucionals. I, mentre durin les obres, el Palau de Pedralbes acollirà bona part d’aquests actes.

Carles Fabró i Ràfols (El Prat de Llobregat, 1961), diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona, ha estat director del Gabinet de Relacions Externes i Protocol de la Generalitat des de l’any 2000. Ha treballat amb els darrers set presidents de la Generalitat: Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas, Carles Puigdemont, Quim Torra i Pere Aragonès.

Entre les seves funcions com a director del Gabinet de Relacions Externes i Protocol destaquen l’organització i programació de les relacions externes i els actes públics de la Presidència de la Generalitat, així com la coordinació de les funcions de protocol de tots els departaments de la Generalitat.

La nova directora de Gabinet de Relacions Externes i Protocol serà Anna Teixidó, fins ara adjunta a aquesta mateixa oficina. Anna Teixidó va ser cap del Gabinet de Relacions Externes i Protocol del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, amb Oriol Junqueras i Pere Aragonès. És llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona (2007) i coordinadora (2015-2022) del Màster en Protocol, Relacions Institucionals i Organització Estratègica d’Esdeveniments, de Blanquerna - Universitat Ramon Llull.