Signatura conveni

El Departament d'Educació i UNICEF signen un nou conveni per a la promoció i difusió dels drets de la infància

query_builder   9 febrer 2022 14:14

event_note Nota de premsa

El Departament d'Educació i UNICEF signen un nou conveni per a la promoció i difusió dels drets de la infància

Fotografia conveni

La secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, i el president d'UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa, han signat aquest matí un nou conveni de col·laboració per a la promoció i difusió dels drets de la infància a Catalunya fins el 2026.

 

El conveni dona continuïtat a la col·laboració que Educació i UNICEF mantenen des del 2014 i amplia els compromisos anteriors per tal de fomentar la participació infantil, juvenil i familiar en l’àmbit escolar. UNICEF i el Departament també es comprometen a treballar per impulsar polítiques d’equitat a l'accés i la permanència al sistema educatiu de Catalunya, amb especial atenció a l’educació de 0-3 anys.  

 

Patricia Gomà ha remarcat que “des del Departament d'Educació reafirmem el nostre compromís en la defensa dels drets de la infància, i per això renovem el conveni amb  UNICEF, que és el referent mundial”. Per la seva banda, Jaume Lanaspa ha afirmat que “a UNICEF Comitè Catalunya estem molt satisfets de la renovació del conveni amb el departament d’Educació, ampliant les línies de treball conjunt en l’àmbit de la promoció i difusió dels drets de la infància, l’Agenda 2030 i la incidència política en educació”.

 

UNICEF i Educació duen terme el curs Viure (aprendre i ensenyar) els drets de l’infant a l'escola, inclòs al catàleg de la formació del Departament, que ja ha format més de 400 docents. El Departament també dona difusió entre la comunitat educativa dels recursos que UNICEF ha dissenyat per donar a conèixer  la Convenció sobre els Drets de l’infant entre els quals destaca el Joc del Memory dels Drets de l’Infant.

 

Alhora, Educació dona suport al programa d’UNICEF de reconeixement de Centres Referents en Educació en Drets d'Infància i Ciutadania Global, mitjançant el qual, les escoles que hi participen, apliquen un enfocament en drets d'infància al seu dia a dia donant així compliment a la Convenció sobre els Drets de l’Infant.