El secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, durant la visita a l'empresa Olivate.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural atorga més de 2,6 MEUR per fomentar les cooperatives de les Terres de l'Ebre

query_builder   16 febrer 2022 18:47

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural atorga més de 2,6 MEUR per fomentar les cooperatives de les Terres de l'Ebre

El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, ha visitat a Tortosa una de les cooperatives que han rebut aquests ajuts i també ha participat en una jornada per donar eines per fomentar la competitivitat

 

 

El secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, durant la visita a l'empresa Olivate.
El secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, durant la visita a l'empresa Olivate.

El sector cooperatiu de la producció d’oli  a les Terres de l’Ebre, amb 2,4 milions d’euros, ha estat el més beneficiat de la línia d’ajuts que promou el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per millorar la competitivitat de les cooperatives i altres entitats associatives agràries mitjançant la concentració i la intercooperació com a factors d’incentivació. Aquestes línies d’ajuts s’orienten a la millora dels processos productius i de transformació i la capacitat comercial i de projecció de marca. La resta d’ajuts, fins a arribar als 2.658.290 € de la convocatòria de 2021, han anat als sectors de la fruita dolça i l’arròs. A tot Catalunya, el Departament ha concedit un total de 4 milions d’euros, dels quals, per tant, gairebé la meitat s’han destinat a cooperatives i altres entitats associatives agràries ebrenques.

El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, ha visitat aquesta tarda una de les empreses del sector de l’oli beneficiada amb aquests ajuts i ha explicat que “això ha de contribuir a incrementar la dimensió econòmica i social de les cooperatives agroalimentàries, potenciar les zones rurals i facilitar-ne el desenvolupament, amb l’adopció de mesures de modernització, de gestió de gestió empresarial i de comercialització”. Mòdol ha afegit que “l’objectiu final és ser capaços d’augmentar la competitivitat i així guanyar múscul empresarial”.

El secretari d'Alimentació en un moment de la jornada aquest matí a Tortosa
El secretari d'Alimentació en un moment de la jornada aquest matí a Tortosa

Una jornada a Tortosa amb eines per fomentar la competitivitat

El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, ha presentat avui a Tortosa una jornada orientada a explicar les característiques d’aquesta línia i promoure’n les sol·licituds. A banda de donar detalls importants sobre l’ajut, ha tractat també el tema del finançament per part de l’Institut Català de Finances i la situació del cooperativisme a les Terres de l’Ebre. Dues entitats cooperatives ebrenques que han rebut ajuts, Biosansa i Olivite Export, han explicat també la seva experiència empresarial d’intercooperació i els seus projectes de desenvolupament.

 

2  

Imatges

El secretari d'Alimentació en un moment de la jornada aquest matí a Tortosa

El secretari d'Alimentació en un moment de la jornada aquest matí a Tortosa 732

Carmel Mòdol visitant l'empresa Olivate

Carmel Mòdol visitant l'empresa Olivate 254