POUM

Aprovat el Pla d'ordenació urbanística municipal de la Sénia

query_builder   16 febrer 2022 17:29

event_note Nota de premsa

Aprovat el Pla d'ordenació urbanística municipal de la Sénia

  • Prioritza la protecció del sòl agrícola i forestal, el patrimoni arquitectònic rural i els elements naturals del paisatge
POUM

La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat avui el nou Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de la Sénia (Montsià). L’objectiu principal del POUM és potenciar les característiques específiques del municipi dins de les Terres de l’Ebre com a porta sud dels Ports i com a punt de referència de la indústria del moble i derivats.

Així, prioritza protegir els valors del sòl agrícola i forestal, el patrimoni arquitectònic rural, i els elements naturals del paisatge. En aquest sentit, preveu la creació del parc fluvial del riu de la Sénia, reconeixent i regulant les activitats existents i el seu patrimoni històric i paisatgístic. El POUM també inclou un Catàleg de patrimoni i un Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable; una nova regulació més acurada i concreta de tot el sòl no urbanitzable, i la protecció del nucli medieval i de la façana oest sobre el riu Sénia.

L’especialització del municipi en el sector del moble havia comportat unes altes expectatives d’extensió urbana, tant pel que fa a nous habitatges com a nous polígons d’activitat econòmica. No obstant, la crisi del sector industrial i de la construcció va impactar de ple la industria del moble i va comportar un descens de la població del municipi del 8,7% entre 2008 i 2019.

El POUM assumeix aquesta disminució de les expectatives de creixement del municipi, especialment els sòls d‘activitat econòmica, i per tant limita molt els nous desenvolupaments. En aquesta línia, els nous creixements residencials se situen de forma compacta respecte el nucli urbà, omplint els buits existents més que consumint nou sòl. El potencial d’habitatges permetrà allotjar 6.830 nous residents. L’estratègia dels nous creixements industrials preveu relligar els sòls industrials existents de l’antic clúster del moble a banda i banda dels dos eixos viaris principals d’accés a la població.

1  

Imatges

Imatge del nou POUM

Imatge del nou POUM 3628

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 234