El conseller Giró avui, durant la seva intervenció

Conseller Giró: "El Fons Complementari de Riscos permetrà a qualsevol treballador públic servir el país amb confiança i llibertat"

query_builder   23 febrer 2022 13:23

event_note Nota de premsa

Conseller Giró: "El Fons Complementari de Riscos permetrà a qualsevol treballador públic servir el país amb confiança i llibertat"

  • Subratlla que aquest instrument “no té res a veure amb els colors d’un partit o d’un altre, sinó amb la democràcia i amb l’estat de dret”
  • Es mostra convençut que el Tribunal de Comptes acceptarà els avals presentats l’estiu passat per cobrir les fiances dels excàrrecs de la Generalitat “perquè s’acabarà imposant el sentit comú i, sobretot, la justicia”
El conseller Giró avui, durant la seva intervenció
El conseller Giró avui, durant la seva intervenció

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha assegurat avui que el Fons Complementari de Riscos de la Generalitat de Catalunya “serà un instrument que ens permetrà, a nosaltres i a qualsevol servidor públic del futur, treballar i servir el país amb la confiança i amb la llibertat d’un país democràtic”. Giró ha fet aquestes afirmacions durant el debat previ a l’aprovació de la llei de creació del Fons, una llei “extraordinàriament important” i que “no té res a veure amb els colors d’un partit o d’un altre, sinó amb la democràcia i amb l’estat de dret”, ha remarcat.

L’objectiu del Fons Complementari de Riscos és fer front a les obligacions legals que es reclamin a treballadors públics i alts càrrecs de la Generalitat en un procés judicial o administratiu, per accions que hagin dut a terme en exercici del seu càrrec o de les seves funcions, i que no quedin cobertes per les pòlisses d’assegurances de responsabilitat civil, patrimonial i comptable que ja té subscrites la Generalitat amb aquesta finalitat.

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que el nucli de la llei és el principi d’indemnitat, “que estableix que no es poden prendre represàlies contra les persones que exerceixen legítimament les funcions del seu càrrec mentre no es demostri que aquest exercici ha estat al marge de la llei”. Giró ha assegurat que el principi d’indemnitat és una garantia perquè “treballadors, funcionaris i polítics de la Generalitat puguin treballar sense por”. Una por que és, segons el conseller, “l’argument il·legítim que fan servir els règims totalitaris per esclafar la iniciativa personal i impedir l’oposició i la crítica per part dels ciutadans”.

A la seva intervenció, Jaume Giró ha recordat que el proper dilluns es coneixerà la decisió del Tribunal de Comptes en relació amb els avals presentats l’estiu passat per cobrir les fiances d’una trentena d'excàrrecs de la Generalitat. “Estic convençut que aquests avals seran acceptats perquè sempre he cregut que, a la llarga, s’acaba imposant el sentit comú i, sobretot, la justícia”, ha conclòs.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 103

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 84

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined