Campanya

El Projecte AINA arriba als 20.000 donants de veu en només nou dies i supera els objectius de tot el 2022

query_builder   25 febrer 2022 12:20

event_note Nota de premsa

El Projecte AINA arriba als 20.000 donants de veu en només nou dies i supera els objectius de tot el 2022

  • El corpus ja disposa de 300.000 enregistraments i 500 hores de gravacions realitzades
  • La campanya ‘La nostra llengua és la teva veu’ iniciarà una gira pels territoris de parla catalana

El Projecte AINA ha superat aquest dijous els 20.000 donants de veu després de només nou dies de l’inici de la campanya ‘La nostra llengua és la teva veu’, que té per objectiu crear un corpus de veus per poder ensenyar les màquines a entendre i parlar en català. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques digitals i Territori i el Barcelona Supercomputing Center, impulsors del projecte, s’havien marcat arribar aquesta xifra al llarg de tot el 2022.

La recollida de veus es fa a través del web projecteaina.cat, des d’on tothom que ho vol pot llegir i enregistrar un nombre il·limitat de frases agrupades de 5 en 5. Actualment hi ha 300.000 enregistraments –frases llegides- i 500 hores de gravacions realitzades.

El corpus requereix de milions de veus que incloguin la riquesa i els matisos de la llengua catalana. Cada persona parla d’una determinada manera en funció del gènere, l’edat o la variant dialectal. Les màquines, però, han de poder entendre i parlar el català independentment d’aquests factors.

El Projecte AINA està construint els corpus i els models de llengua per facilitar que les empreses puguin desenvolupar assistents de veu, traductors automàtics o agents conversacionals en català.

Gira pels territoris de parla catalana 

La campanya ‘‘La nostra llengua és la teva veu’ farà aquesta primavera una gira pels territoris de parla catalana per continuar captant donants de veu. El recorregut inclourà diferents municipis de Catalunya, a més del País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord i Andorra.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined