El conseller Torrent durant la visita al MWC

Conseller Torrent: "El 4YFN ens ajuda a consolidar Catalunya i Barcelona com el principal hub de startups del sud d'Europa"

query_builder   28 febrer 2022 14:37

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "El 4YFN ens ajuda a consolidar Catalunya i Barcelona com el principal hub de startups del sud d'Europa"

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la visita
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la visita
  • El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que “el 4YFN s’ha convertit en un dels motors del MWC”
  • ACCIÓ compta amb un pavelló a l’esdeveniment per facilitar que 36 empreses emergents catalanes guanyin visibilitat internacional, trobin inversors i coneguin socis d’arreu del món
  • ACCIÓ ha programat més de 1.200 reunions de negoci entre startups catalanes i empreses de 60 països com Samsung, Mercedes-Benz o Hyundai

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat aquest dilluns que “el 4YFN ens ajuda a consolidar Catalunya i Barcelona com el principal hub de startups del sud d’Europa”. Torrent ho ha assegurat des del 4YFN, l’espai del MWC dedicat a les empreses emergents que ha obert les portes aquest dilluns i s’allargarà fins dijous al recinte Fira de Barcelona – Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat.

Torrent ha subratllat que “el 4YFN ha passat de ser la pedrera de les startups a convertir-se en un dels veritables motors del MWC”. Un esdeveniment que ha de permetre fer créixer l’ecosistema d'empreses emergents, atès queens posiciona arreu del món, però sobretot, deixa un llegat associat a la generació d’un ecosistema digital, d’empreses i inversions al país per fer el salt tecnològic que demana avui la transformació del model productiu que volem protagonitzar”, ha assegurat.

Amb aquest objectiu, ACCIÓ compta amb un pavelló al 4YFN que acull 36 empreses emergents catalanes. Cada cop estan més associades a les noves tecnologies, amb un creixement no només quantitatiu sinó també qualitatiu, que ens ajudarà a facilitar que aquestes startups facin el salt”, ha destacat Torrent. D’aquesta manera, es vol potenciar que les empreses emergents catalanes guanyin visibilitat internacional, trobin inversors i coneguin socis d’arreu del món. Pots consultar el llistat i descripció de les empreses en aquest enllaç: www.accio.gencat/4yfn

Paral·lelament, ACCIÓ ha organitzat, com a coordinador a Catalunya de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN), més de 1.200 reunions de negoci en el marc del MWC entre startups, empreses, inversors i grans companyies catalanes i de 60 països diferents. Comptarà amb la participació d’empreses com Roca, Samsung, Mercedes-Benz o Hyundai.

Creix l’ecosistema de startups a Catalunya

Segons un estudi presentat recentment per ACCIÓ, a Catalunya hi ha  actualment 1.900 empreses emergents (2021), un 11,4% més que el 2020 i un 26,4% més que el 2019, abans de la pandèmia provocada per la Covid-19. L’informe apunta que les empreses emergents catalanes ocupen 19.300 persones (dades 2020, les últimes disponibles), un 10% més que el 2019. És a dir, el 2020 es van crear 1.800 nous llocs de treball en les empreses emergents catalanes tot i la situació provocada per la pandèmia.

També ha registrat aquesta evolució positiva la facturació de les empreses emergents. Si el 2018 el 77% de les empreses emergents catalanes facturava menys de 500.000 euros, el 2020 aquest percentatge s’ha situat al 67%, augmentant d’aquesta manera els trams d’empreses que facturen més. Tot i la crisi de la Covid-19, la facturació global de les startups catalanes es va mantenir estable el 2020 amb un volum de 1.710 milions d’euros. Per sectors, les empreses emergents catalanes es dediquen principalment a la salut (16% del total), les solucions empresarials-software (13%) i les TIC (7%). Destaquen també les empreses que treballen en els àmbits dels viatges i l’oci (6%), les fintech (5%), el foodtech (5%) i l’energia (5%).

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

3  

Imatges

El conseller Torrent acompanyat del secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos,  de la directora general d'Indústria, Natàlia Mas, i el director d'Innovació i Emprenedoria, Lluís Juncà

El conseller Torrent acompanyat del secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, de la directora general d'Indústria, Natàlia Mas, i el director d'Innovació i Emprenedoria, Lluís Juncà 1147

El conseller Torrent durant la visita

El conseller Torrent durant la visita 1239

El conseller Torrent en la visita

El conseller Torrent en la visita 1330

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined