SOC

Les entitats sense ànim de lucre també poden sol·licitar els ajuts del SOC per contractar persones joves

query_builder   1 març 2022 09:06

event_note Nota de premsa

Les entitats sense ànim de lucre també poden sol·licitar els ajuts del SOC per contractar persones joves

Se subvenciona el cost de la contractació d’un any a jornada completa (17.684 euros) i en total s’hi destinen 125 milions d’euros

També s’ha ampliat en un mes el termini de sol·licitud, fins al 30 d’abril. Els contractes han d’estar subscrits abans de l’1 d’abril

SOC

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) dona un nou impuls als programes d’ajuts a la contractació de persones joves desocupades amb l’ampliació tant de les entitats que poden sol·licitar la subvenció com del termini per demanar-la.

La convocatòria de 125 milions d’euros estava oberta inicialment a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat, però a partir d’avui les entitats sense ànim de lucre també poden sol·licitar l’ajut de 17.684 euros per cada persona jove menor de 30 anys que contractin durant un any a jornada completa.

Al mateix temps s’ha ampliat en un mes el termini de sol·licitud de les subvencions, que finalitzarà el 30 d’abril. Els contractes subvencionables poden estar signats entre el 30 de novembre de 2021 i l’1 d’abril de 2022.

D’aquesta manera, les organitzacions socials del país també podran beneficiar-se d’aquesta oportunitat per créixer amb talent jove i crear llocs de treball per mitjà d’un programa que ha generat una important expectativa entre les persones joves desocupades.

 

125 milions d’euros per contractar més de 7.000 joves a l’atur

Les persones joves tenen greus dificultats per incorporar-se al mercat de treball. De fet, des de la crisi del 2008 l’atur juvenil no ha deixat de ser una de les principals xacres de la nostra societat. A més, i degut a la precarietat laboral que pateixen, el jovent ha estat també el col·lectiu més damnificat pels efectes de la pandèmia de la covid-19 en el mercat de treball. Actualment, segons dades de l’EPA del quart trimestre del 2021, la taxa d’atur juvenil és del 21,6%, més del doble que la població general (10,2%).

Amb aquests programes de foment de la contractació que posa en marxa el SOC, el Departament d’Empresa i Treball vol sacsejar les xifres d’atur juvenil, generar ocupació de qualitat, oferir als més joves una experiència laboral i ajudar les empreses i entitats a reactivar-se després de la crisi de la covid-19.

En total s’hi destinen 125 milions d’euros –procedents dels fons REACT-EU-, que permetran la contractació de més de 7.000 persones joves sense feina. La meitat del pressupost es destina a subvencionar contractes en pràctiques per a joves amb titulació (ja sigui universitària, cicles formatius de grau mig, superior o equivalents, o certificats de professionalitat), i l’altra meitat, a subvencionar contractes laborals per a joves que no poden subscriure un contracte de pràctiques.

Els requisits per ser contractat dins d’aquests programes són tenir entre 16 i 29 anys i estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació no ocupat. En el cas dels contractes de treball en pràctiques, s’han de complir els requisits que exigeix aquesta modalitat contractual.

Pel que fa a les empreses, autònoms, cooperatives de treball associat i entitats sense ànim de lucre amb establiment operatiu a Catalunya, el SOC els ofereix un ajut de 17.684 euros per cada jove menor de 30 anys contractat durant 12 mesos a jornada completa. El contracte pot estar formalitzat des d’un mes abans de la publicació de la convocatòria de les subvencions al DOGC (és a dir, des del 30 de novembre de 2021) i fins a l’1 d’abril de 2022.

El nombre de contractes subvencionats no pot ser superior a cinc ni superar el 50% de la plantilla de l’entitat contractant. En el cas d'una persona física o jurídica que tingui fins a una persona contractada, pot sol·licitar la subvenció per a un contracte.

Les organitzacions interessades poden presentar les sol·licituds fins al 30 d’abril a les 15 hores a través de l’espai Tràmits de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya o al Canal Empresa, buscant “Foment de l’ocupació i la contractació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya” en el cercador de tràmits.