GENERALITAT

El president Aragonès lamenta la mort de Pau Riba, "un personatge iconoclasta que deixa petjada"

query_builder   6 març 2022 11:55

event_note Nota de premsa

El president Aragonès lamenta la mort de Pau Riba, "un personatge iconoclasta que deixa petjada"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat el seu condol per la mort del cantautor i poeta Pau Riba, a qui s’ha referit com “un personatge iconoclasta que anava a la línia contrària del que tothom esperava” i com “un artista únic i excepcional”. “Deixa petjada”, ha reblat.

En declaracions al programa El Suplement, de Catalunya Ràdio, el cap de l’Executiu ha assenyalat que “una de les contribucions de l’art a casa nostra i arreu és que sigui crític amb el poder i això és bo”. I ha afegit que Pau Riba “era molt iconoclasta, ho qüestionava tot, i el poder polític també entra en aquest àmbit de crítica”.

El president, que ha recordat una conversa que va mantenir fa anys amb el cantautor, ha afirmat que era algú “que et desfeia els esquemes cada vegada que hi parlaves”. Ha assenyalat que “el millor homenatge és el seu record, perquè la seva mort ens colpeix”, però que caldrà “parlar amb el seu entorn i la seva família per veure com es pot mantenir el record d’una persona, d’un artista, que ha estat tan únic i excepcional”.