Vilagrà

La consellera Vilagrà defensa el català com un gran patrimoni compartit dels Països Catalans

Avui ha presentat el nou director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera Carré

query_builder   17 març 2022 12:24

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà defensa el català com un gran patrimoni compartit dels Països Catalans

Avui ha presentat el nou director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera Carré

Vilagrà

La llengua catalana és un “patrimoni compartit” amb Andorra, La Franja, la Catalunya Nord, les Illes, el País Valencià i a l’Alguer. Així ho ha defensat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, aquest matí des de Perpinyà, on ha subratllat que tota política de protecció o de normalització ha de considerar el conjunt del domini lingüístic, “ja que la situació de la llengua en un dels territoris incideix en l’estat general de l’idioma”.

 

En aquest sentit, ha destacat la “tasca imprescindible” de La Bressola per “mantenir viva la llengua catalana a la Catalunya nord i afavorir la seva recuperació lingüística i també la de la cultura catalana”. També ha recordat la feina de l’Associació Arrels, que des del 1991, “obre camí en la línia pública de les escoles immersives” de la Catalunya Nord.

 

Vilagrà ha explicat que el Govern està “especialment preocupat” per la llengua i li dona una “prioritat absoluta” a la seva protecció i preservació. Així, ha encoratjat a les administracions i entitats a “fer un acte de força i front comú” per mostra “la nostra voluntat clara i manifesta de salvaguardar la presència de la llengua catalana als nostres territoris”.

 

Alfons Quera, nou director de la Casa de Perpinyà

  

La consellera ha presentat avui el nou director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera Carré, de qui ha destacat la seva trajectòria personal i professional per a un càrrec que necessita “altes dosis de diplomàcia, empatia i generositat” per permetre que “avancin i es consolidin les relacions entre els catalans del nord i els del sud”. Per la seva banda, Quera ha destacat que des de la Casa de Perpinyà “volem promoure un marc econòmic i pròsper entre el nord i el sud i potenciar les relacions amb el Departament dels Pirineus Orientals”.

 

Vilagrà ha explicat que el nomenament de Quera marca una nova etapa d’aquesta institució que promou la cooperació entre els catalans del nord i els del sud en tots els àmbits de la vida social i econòmica. La titular de Presidència ha destacat que la Casa de Perpinyà articularà les seves actuacions en tres grans eixos: suport als projectes transfronterers de proximitat, difusió de la llengua i de la cultura catalanes i la promoció econòmica. “Estic convençuda que amb tu al capdavant serem capaces d’estrènyer les relacions i establir un marc de reciprocitat que vagi més enllà de la cultura i arribi a tots els àmbits d’interès dels diferents territoris dels Països Catalans, ha reblat. A l'acte de presentació també hi ha assistit la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral Olivé.

1  

Imatges

La consellera Vilagrà durant la presentació del nou director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà

La consellera Vilagrà durant la presentació del nou director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà 2487

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined