Fi Alerta INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta de l'INUNCAT

query_builder   22 març 2022 13:09

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta de l'INUNCAT

  • El Pla queda ara en situació de Prealerta a l’espera d’un nou episodi d’acumulació de pluges a les Terres de l’Ebre
  • L’episodi de fort onatge encara es mantindrà fins el proper dijous

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí l’alerta del Pla INUNCAT per l’episodi d’acumulació de pluges a l’Empordà i a  les terres de l’Ebre. El Pla INUNCAT queda ara en fase de Prealerta ja que l’episodi de fort onatge encara es mantindrà fins dijous i perquè es preveu una nova tongada de precipitacions a partir de demà a les Terres de l’Ebre.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir de la tarda de dimecres i fins dijous al vespre es podrà superar el llindar d'acumulació de pluja de més de 100 l/m2 en 24 hores al Baix Ebre i al Montsià. La probabilitat més alta de superar el llindar d’acumulació es dona al massís del Port

Pel que fa a l’episodi de fort onatge, aquest es mantindrà fins al proper dijous amb onades de més de 2,5 m (maregassa) a tot el litoral català, amb vent i mar de fons de component Est. La distribució.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge i tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal evitar també anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades per evitar posar-vos en perill vosaltres o qui us estigui acompanyant.

Trobareu tots els consells per onatge al web interior.gencat.cat i podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat