Les llengües no moren, les maten

A l'aparador, del 28 de març al 8 de maig

query_builder   25 març 2022 09:56

event_note Nota de premsa

Les llengües no moren, les maten

A l'aparador, del 28 de març al 8 de maig

El dilluns 28 de març, a les 12 del migdia, la presidenta de Linguapax Internacional, Mònica Pereña i el director general de Difusió, Ignasi Genovès, inauguren la proposta expositiva Les llengües no moren, les maten.

linguapax

L’exposició, co-organitzada amb l’associació Linguapax Internacional, proposa posar en valor la riquesa lingüística i cultural del món --s’hi parlen al voltant de 7.000 llengües-- i alertar de la pèrdua de diversitat que es produeix de manera cada vegada més ràpida. Però sobretot, vol mostrar els beneficis que té el multilingüisme i el multiculturalisme per a les persones i per a les societats i quins són els instruments i les actuacions que els afavoreixen (educació multilingüe, tecnologies lingüístiques, generació de formes i pràctiques culturals noves i protecció i respecte als drets humans).

L’aportació que fa Linguapax des de Catalunya, a escala internacional, és contribuir i sovint liderar, aquest reconeixement a la diversitat lingüística i cultural i promoure la reflexió des d’àmbits i disciplines diverses per proposar formes de gestió igualitàries i equitatives perquè aquesta diversitat ocupi l'espai central que li correspon en el panorama mundial actual. Igualment, els esforços col·lectius i els exemples reeixits en la conservació i l’activació del català i els reptes identificats amb la transformació multilingüe del nostre país, ajuden a obrir el debat al món i a convertir Catalunya en referent de la valorització de la diversitat lingüística fent-la visible, de manera transversal, en aspectes diversos de la vida social i cultural del nostre territori.

La mostra es podrà veure a l’aparador del Palau Robert fins al 8 de maig, i l’entrada és lliure.