El president, durant la seva intervenció en la roda de premsa

President Aragonès: "Volem que la del 2024 sigui la millor Copa Amèrica de la història"

query_builder   29 març 2022 19:20

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Volem que la del 2024 sigui la millor Copa Amèrica de la història"

  • El cap de l’Executiu ha assegurat que l’elecció de Barcelona com a seu de la 37a edició d’aquest esdeveniment “serà una oportunitat per projectar Catalunya arreu del món”


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat aquesta tarda la seva satisfacció per l’elecció de Barcelona com a seu de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela. “Volem que la del 2024 sigui la millor Copa Amèrica de la història”, ha afirmat, “de la mateixa manera que els Jocs del 1992 van ser els millors de la història i van suposar un abans i un després”.

El president, durant la seva intervenció en la roda de premsa. Autor: Jordi Bedmar{"name":"2022/03/29/19/24/4ba9ad70-d610-41fe-88a5-835d4289dede.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"129"}

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa al Port de Barcelona en la qual ha subratllat que es tracta del tercer esdeveniment esportiu més seguit a nivell mundial i que “esdevé, sense cap mena de dubte, una oportunitat per visualitzar Barcelona i projectar Catalunya arreu del món”.

Així mateix, ha posat de relleu “l’impacte econòmic que generarà arreu del país, estimat en 1.000 milions d’euros”, especialment en un moment “en què batallem més que mai per aconseguir oportunitats que es converteixin en prosperitat compartida per a tot el nostre país”.

Pere Aragonès ha posat en valor “els grans actius que té el nostre país: econòmics, socials, culturals, esportius i d’infraestructures, amb la col·laboració del Port de Barcelona” i ha subratllat també “el compromís que la societat civil de Catalunya sempre ha demostrat davant d’esdeveniments com aquest”.

En aquesta mateixa línia, ha fet notar “el significat del que hem fet avui: ens hem alineat el conjunt d’administracions i institucions públiques, amb la iniciativa social del nostre país i els nostres partners a nivell internacional”. I ha afegit que “quan ens alineem, posem en valor els actius del país i ho fem amb un projecte que encaixa amb els valors de sostenibilitat, d’impacte social en positiu, de llegat per a les generacions futures del país, les coses funcionen i funcionen bé”.

Per tots aquests motius, el cap del Govern ha fet una crida “a l’autoestima col·lectiva”, perquè “aquest país sap fer les coses bé, pot fer les coses bé, les estem fent bé i ho farem encara millor amb l’ajuda de tots i totes”. “En les properes setmanes i mesos es començarà a notar ja en el conjunt del país i ens permet mirar el futur amb més esperança”, ha reblat.

A més del president Aragonès, que ha estat acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la roda de premsa també han pres part l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau; el president del Port de Barcelona, ​​Damià Calvet; la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà; i el Ceo d'Emirates Team New Zealand (ETNZ), Grant Dalton.