Dispositiu Setmana Santa

El Cos d'Agents Rurals posa en marxa un operatiu especial de vigilància amb motiu de les vacances de Setmana Santa

query_builder   12 abril 2022 16:30

event_note Nota de premsa

El Cos d'Agents Rurals posa en marxa un operatiu especial de vigilància amb motiu de les vacances de Setmana Santa

  • Inspeccions d'acampada, la prevenció d'incendis i el control de la circulació motoritzada, seran algunes de les principals actuacions
Dispostiu Setmana Santa Agents Rurals
El Cos d’Agents Rurals posarà en marxa entre els dies 15 i 18 d’abril un operatiu especial de vigilància amb motiu de les vacances de Setmana Santa.

Consistirà en el desplegament de més de 200 d’agents en una cinquantena de zones identificades com d’alta freqüentació de visitants amb la finalitat de controlar el compliment de la normativa de protecció del medi natural, especialment en els espais naturals protegits.

Es farà una vigilància preventiva per facilitar l’accés als espais naturals de forma controlada i segura per a les persones, es vetllarà per la prevenció dels incendis, i per a què les activitats d’acampada i la circulació motoritzada es desenvolupin adequadament.

Des del Cos d'Agents Rurals es recorda que cal tenir en compte les prohibicions, no està permès circular amb vehicle motoritzat fora de les pistes forestals, així com que cal aparcar només en zones autoritzades: els cotxes estacionats en camps, prats i entrades de camins poden obstaculitzar el pas dels vehicles d’emergència o bé de tractors i veïns de la zona.

L’operatiu, que vetllarà per fer compatibles les activitats d’oci i turístiques amb la protecció del paisatge, la flora i la fauna, també vigilarà que no es causin perjudicis innecessaris a les explotacions agrícoles i ramaderes. Per això cal tenir cura i no estacionar ni practicar cap tipus d’activitat en camps de conreu, així com mantenir els gossos lligats prop dels ramats per evitar incidents.

Les darreres precipitacions han fet disminuir el perill d’incendi forestal, però, cal recordar que està totalment prohibit fer foc de qualsevol tipus (barbacoes i fogons de gas inclosos) en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta sense autorització.

El dispositiu comptarà amb el suport d’un helicòpter i embarcacions de vigilància a la zona del Cap de Creus i Illes Medes.

Es fa una crida a gaudir dels espais naturals de forma responsable i produint el mínim impacte possible.

El cos operatiu recorda que sempre que se surt a gaudir de la natura cal deixar el bosc net i endur-se qualsevol deixalla que s’hagi pogut generar. En cas que es trobi un animal salvatge ferit, cal contactar amb els Agents Rurals a través del 935617000.

1  

Imatges

Dispostiu Setmana Santa Agents Rurals

Dispostiu Setmana Santa Agents Rurals 126