Una de les accions subvenciones en la convocatòria anterior

El Departament d'Acció Climàtica destina 1 M€ a impulsar l'educació i la sensibilització ambiental

query_builder   19 abril 2022 13:52

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica destina 1 M€ a impulsar l'educació i la sensibilització ambiental

Es tracta d’una línia d’ajuts destinada a entitats del tercer sector ambiental per desenvolupar projectes d’educació i sensibilització ciutadana sobre la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha obert una convocatòria de subvencions destinada a entitats del tercer sector ambiental per promoure l’organització d’accions d’educació i sensibilització ciutadana sobre la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat. La convocatòria, que està dotada amb 1.000.000 d’euros, es distribuirà durant aquest 2022 i el 2023.

La seva dotació pressupostària és de gairebé el doble de l’anterior convocatòria.

Poden optar a aquestes subvencions les actuacions per desenvolupar projectes d’educació i sensibilització ambiental que promoguin la implicació social en la conservació de la natura i tinguin per objecte un dels objectius següents:

  1. Donar a conèixer els valors dels espais inclosos en la xarxa Natura 2000 a Catalunya.
  2. Sensibilitzar sobre l’afectació que té l’activitat humana en les espècies i hàbitats amenaçats de Catalunya.
  3. Sensibilitzar sobre l’impacte de les espècies exòtiques i invasores i divulgar les tasques de control i erradicació.

Cada entitat sol·licitant podrà presentar un projecte, i l’import subvencionable serà d’un màxim de 40.000 euros.

En l’anterior convocatòria es van beneficiar d’aquestes subvencions 21 projectes d’educació i sensibilització ambiental, i hi van participar més de 165.300 persones.

 

Dona compliment a l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat

Aquests ajuts donen compliment als objectius de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya, que fixa el full de ruta català per a les polítiques de conservació de la natura fins al 2030. Concretament, el seu àmbit sisè se centra en la implicació de la societat com a agent necessari, actiu i compromès en la conservació del patrimoni natural.

En aquest marc, aquesta convocatòria vol fomentar l’educació i la sensibilització ambiental, amb la ferma convicció que són eines que afavoreixen el desenvolupament d’un sentit individual i col·lectiu de corresponsabilitat quant a l’estat i l’evolució del medi ambient, i promouen el canvi social d’actituds, valors i hàbits de comportament necessari per avançar cap a la implicació social en la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined