HC Vilagrà

El Govern exigeix la dimissió dels responsables del cas d'espionatge

query_builder   24 abril 2022 16:30

event_note Nota de premsa

El Govern exigeix la dimissió dels responsables del cas d'espionatge

  • La consellera Vilagrà considera que la reunió “no ha anat bé” i creu insuficients les explicacions i els resultats obtinguts
  • El Govern ha exigit una reacció “que estigui a l’alçada d’aquesta vulneració de drets”
HC Vilagrà

La consellera de la Presidència, Laura Vilagra Pons, s’ha reunit aquest matí amb el seu homòleg espanyol, Félix Bolaños García, per abordar el cas d’espionatge massiu als polítics i activistes independentistes i el seu entorn. Aquesta reunió tenia com a objectiu que l’Estat donés explicacions i assumeixi responsabilitats sobre el CatalanGate, el cas d’espionatge més massiu i el més greu que hi ha hagut en la democràcia espanyola, i recuperar una confiança que ja estava “sota mínims”.

En la compareixença, la consellera Vilagrà ha asseverat que la reunió “no ha anat bé” i ha mostrat el seu descontent amb els resultats d’aquesta conversa, els quals considera que “són del tot insuficients”. En aquest sentit, ha remarcat que “un cas tan greu com aquest necessita més claredat, honestedat i assumpció de responsabilitats per part d’aquells que ens han espiat”. La consellera ha estat contundent amb el govern espanyol i ha afegit que “a dia d’avui no hi ha ningú que dubti que l’Estat espanyol ha espiat a un mínim de 65 persones amb responsabilitats diferents a la societat catalana i pel sol fet de pensar com pensen.” 

El Govern encara espera resposta sis dies després de que esclatés el cas i la consellera de la Presidència ha assenyalat aquesta manca de respostes i que “ningú ha assumit responsabilitats”. Amb tot això, Vilagrà ha exigit que “cal que la gent sàpiga qui va ordenar les escoltes” i que el govern espanyol respongui a preguntes com “qui tenia coneixement d’aquest espionatge massiu? Qui va ordenar-lo i amb quin objectiu?” així com d’esclarir-hi què se’n ha fet de la informació obtinguda, qui la custodia o qui té o hi ha tingut accés.

Les respostes donades pel govern espanyol no han satisfet les expectatives del Govern per esclarir els fets del cas d’espionatge. La consellera exigeix una reacció “que estigui a l’alçada d’aquesta vulneració de drets” i ha afegit que “si el govern espanyol no es mou hi haurà conseqüències greus”. Vilagrà ha refermat que “un escàndol d’aquesta magnitud no es pot gestionar de manera cosmètica” i que “el CatalanGate no és una excepció sinó un símptoma de la profunditat i l’abast de la causa general contra l’independentisme”.

Per tot plegat, el Govern ha considerat insuficient la reunió d’avui i exigeix la dimissió de tots els responsables de l’espionatge massiu. La consellera ha apuntat que “si demanem la dimissió dels responsables, no és tant pel seu grau de responsabilitat, sinó per la seva incapacitat per donar resposta a l’espionatge que s’ha dut a terme als líders polítics i socials independentistes i a les seves famílies”. Vilagrà ha recordat al govern espanyol que la reacció del Govern “no és un farol” i ha aclarit que aquesta visita “no serveix per normalitzar les relacions ni es garanteix el suport parlamentari”. “Si aquesta era la intenció, s’han equivocat de mig a mig”, ha conclòs.

2  

Imatges

HC Vilagrà compareixença CatalanGate_02

HC Vilagrà compareixença CatalanGate_02 3321

HC Vilagrà compareixença CatalanGate

HC Vilagrà compareixença CatalanGate 3524