Olot

Consellera Garriga: "Olot sempre ha estat un referent en cultura"

query_builder   29 abril 2022 13:11

event_note Nota de premsa

Consellera Garriga: "Olot sempre ha estat un referent en cultura"

  • La consellera de Cultura visita la Garrotxa, on s’ha reunit amb l’alcalde d’Olot i amb entitats culturals, i visita la residència d’artistes Faberllull i l’estudi RCR Arquitectes
  • Garriga posa en valor la unificació dels serveis de cultura i educació en una única àrea a l’Ajuntament d’Olot: “Des de Cultura sempre mirem l'educació, és imprescindible per a nosaltres. Segur que amb aquesta fusió a Olot hi passaran coses molt interessants”
  • La consellera també visita Riudaura i Castellfollit de la Roca
Olot

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, visita avui la Garrotxa per conèixer de primera mà projectes i equipaments culturals ubicats a Olot que són referents a tot el país, i que tenen vocació internacional, com la residència d’artistes Faberllull o l’estudi RCR Arquitectes, així com el festival de dansa Sismògraf o el Festival MOT de literatura.

La consellera Garriga ha arribat a primera hora a Olot, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde del municipi, Pep Berga; el director gerent de l’Àrea de Cultura i Educació de l Ajuntament d’Olot, Ricard Sargatal; la directora artística del festival Sismògraf, Tena Busquets, i la directora dels Museus d’Olot, Montserrat Mallol. També ha estat present el director del Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calatayud.

La consellera Garriga ha conegut de primera mà el projecte de l’Ajuntament d’Olot d’unificació dels serveis de cultura i educació en una única àrea, que s’ubica a la segona planta de l’Hospici. Amb aquesta iniciativa, la capital de la Garrotxa uneix les polítiques i els projectes culturals i educatius amb l'objectiu d’augmentar el nivell de felicitat de la població a través del coneixement i de l’experiència emocional de l’art. En aquest sentit, Garriga ha afirmat que “Olot sempre ha estat un referent en cultura” i ha destacat la importància de fusionar les polítiques de cultura i educació: “Des de Cultura sempre mirem l'educació, és imprescindible per a nosaltres. Des del minut zero d’aquesta legislatura estem parlant amb el Departament d’Educació, i hi vam constituir un grup de treball per tal que els treballs artístics entrin a l’escoles en horari lectiu, perquè és l’espai on es crea equitat”. La consellera de Cultura ha felicitat Olot per aquesta iniciativa, a la qual ha ofert tot el suport del Departament de Cultura. “Segur que amb aquesta fusió a Olot hi passaran coses molt interessants. Quan les persones pensen juntes i creen juntes es creen projectes meravellosos”, ha afegit.

A la trobada també s’ha parlat de projectes que acosten la cultura al territori, com el Festival de dansa ‘Sismògraf’, que la consellera Garriga “va veure néixer com a gerent de l’Institut Català de les Empreses Culturals” i sobre el qual ha destacat que “enguany s’ha repensat i que segur que seguirà tenint un gran èxit com fins ara”, i el Festival MOT, de divulgació literària, que acosta els escriptors als lectors. També s’ha tractat la qüestió de la futura biblioteca-centre cultural d’Olot, que s’ubicarà a l’antiga fàbrica de Can Sacrest, i esdevindrà un punt de relació ciutadana i motor de cohesió social.  

Garriga ha posat en valor el fort teixit associatiu d’Olot i de la Garrotxa, i la seva llarga tradició, i ha pogut escoltar les inquietuds i propostes de representants de diverses entitats culturals olotines: s’ha reunit amb el responsable del festival de foc i llum Lluèrnia, Salva González; el representant del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, Miguel Angel Fumanal; membres de l’Associació Una Càpsula de Teatre, que organitza el festival de Petit Format, Xevi Rossell i Joan Martí; i de l’Orfeó Popular Olotí, Joan Manel Robles. 

Vocació internacional
Després de la trobada amb les entitats, la consellera Garriga i l’alcalde d’Olot visiten l’estudi RCR Arquitectes de la mà de l'arquitecte Ramon Vilalta. L'estudi va rebre, l'any 2017, el Premi Pritzker, considerat el més prestigiós a escala mundial en l’àmbit de l’arquitectura, concedit per primera vegada a arquitectes catalans. RCR Arquitectes també té la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, concedida el 2018. 

Posteriorment, la consellera Garriga visitarà la residència d’arts, ciències i humanitats Faberllull, promoguda per l’Institut Ramon Llull, que ha acollit, des de la seva obertura el 2016, 668 residents de més de 30 països (escriptors, traductors, artistes de diverses disciplines, estudiosos, científics, etc), ha ofert 44 estades temàtiques, 113 estades individuals, i multitud d’activitats de retorn per la comunitat, entre d’altres. La singularitat del projecte FaberLlull, s'articula en base a cinc eixos: aportació i innovació, talent i excel·lència, internacionalització i diplomàcia cultural, retorn social i cultural, i declaració sobre la diversitat. 

Visita a Riudaura i Castellfollit de la Roca 
La visita de la consellera Garriga a la Garrotxa continua a  la tarda, a Riudaura i a Castellfollit de la Roca. Garriga es reunirà amb l’alcalde de Riudaura, Agustí Llop, i visitarà el futur centre cívic del municipi; i després farà una visita institucional a l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca, mantindrà un reunió de treball amb l’alcalde Miquel Reverter, i visitarà l’Església Vella de Sant Salvador.

 

3  

Imatges

La consellera Gariga i l'alcalde d'Olot, Pep Berga, atenen els mitjans de comunicació, acompanayats del director de Cultura a Girona, Josep Calatayud

La consellera Gariga i l'alcalde d'Olot, Pep Berga, atenen els mitjans de comunicació, acompanayats del director de Cultura a Girona, Josep Calatayud 3269

La consellera Gariga es reuneix amb l'alcalde d'Olot, Pep Berga, i altres representants de la ciutat

La consellera Gariga es reuneix amb l'alcalde d'Olot, Pep Berga, i altres representants de la ciutat 3813

La consellera Gariga visita L'Hospici d'Olot

La consellera Gariga visita L'Hospici d'Olot 3503

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined