Gemma Geis

Consellera Geis: "Amb l'oferta d'Infermeria a Sabadell contribuïm a dibuixar un nou mapa d'accés al grau per vertebrar el país a través del coneixement"

query_builder   29 abril 2022 14:13

event_note Nota de premsa

Consellera Geis: "Amb l'oferta d'Infermeria a Sabadell contribuïm a dibuixar un nou mapa d'accés al grau per vertebrar el país a través del coneixement"

  • La unitat docent de la UAB al Parc Taulí de Sabadell oferirà el grau d’Infermeria a partir del pròxim curs amb 75 places a preu públic
  • La nova oferta d’estudis d’Infermeria s’emmarca en l’ampliació a tot Catalunya de les places per aquest estudis que s’incrementa en 571 noves places, el 80% de les quals a preu públic
  • El Departament de Recerca i Universitats dona resposta a l’alta demanda d’aquests estudis i al dèficit de personal infermer a Catalunya, accentuat per la pandèmia
Gemma Geis

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha presentat avui la nova oferta d’estudis d’Infermeria a Sabadell (Vallès Occidental) i que, a partir del pròxim curs 2022-2023, oferirà 75 noves places d’accés al grau d’Infermeria a la unitat docent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a l’Hospital Universitari Parc Taulí que, fins ara, només impartia els estudis de Medicina.

La consellera Geis ha destacat que “amb l’oferta d’infermeria a Sabadell contribuïm a dibuixar un nou mapa d’accés al grau per vertebrar el país a través del coneixement”. La consellera ha subratllat que amb aquestes 75 noves places a Sabadell “creem oportunitats arreu del país, amb preus públics per afavorir l’equitat i la igualtat d’oportunitats”. Així mateix, Geis ha refermat la seva voluntat que des del Departament que lidera “continuarem treballant per connectar el país amb el sistema universitari”.

La nova oferta d’estudis d’Infermeria a Sabadell amb aquestes 75 noves places a preu públic s’emmarca dins de l’ampliació a tot Catalunya de les places del grau d’Infermeria amb la que el Departament de Recerca i Universitats dona resposta a l’alta demanda d’aquests estudis i al dèficit de personal infermer a Catalunya, accentuat per la pandèmia.

La consellera ha destacat que “aquest augment del 25% de les places en Infermeria és important perquè el 80% d’aquest increment es fa a preu públic” i ha afegit tot seguit que  “aquesta millora es fa assegurant la qualitat del primer dia de curs fins a l’últim dia de les pràctiques. Hem fet front a aquest doble repte: augmentar la quantitat assegurant la qualitat”.

El proper curs acadèmic 2022-2023 el sistema universitari de Catalunya disposarà de 571 noves places d’accés al grau d’Infermeria, un 25% més de les actuals, de les quals 445, gairebé el 80% de l’increment total, seran a preu públic. D’aquesta manera i per primer cop, el nombre de places a preu públic (1.390) sobre el total de places disponibles (2.755) superarà l’oferta privada (1.365), fruit de la voluntat del Govern de revertir la situació incrementant de forma substancial l’oferta pública amb un 46% més de places.

L’increment de places en els estudis d’Infermeria respon a diversos factors que l’emergència sanitària provocada per la COVID19 ha evidenciat encara més els darrers dos anys. Catalunya pateix un dèficit estructural de personal infermer que feia necessari ampliar el nombre de places públiques en les universitats catalanes.

A Catalunya hi ha actualment prop de 50.000 infermers i infermeres col·legiats, sent aquesta la professió més nombrosa del sistema de salut. Un 40% d’aquest col·lectiu, però, té més de 50 anys, el que implica una clara tendència a l’envelliment de la professió a curt i mig termini. Les previsions indiquen que caldrà disposar en els propers anys de 20.000 professionals en aquest àmbit.

Més informació sobre l’ampliació de les places al grau d’Infermeria: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/420539/govern-universitats-acorden-incrementar-prop-600-places-dacces-al-grau-dinfermeria-al-curs-vinent

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined