Joventut presenta el nou Carnet Jove de la Segarra i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la comarca

Joventut presenta el nou Carnet Jove de la Segarra i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la comarca

query_builder   4 maig 2022 15:10

event_note Nota de premsa

Joventut presenta el nou Carnet Jove de la Segarra i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la comarca

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, i la consellera comarcal de Joventut al Consell Comarcal, Canòlich Fàbregas destaquen que la iniciativa vol potenciar el comerç de proximitat i l’ús diari del carnet

Joventut presenta el nou Carnet Jove de la Segarra i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la comarca

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, i la consellera comarcal de Joventut al Consell Comarcal de la Segarra, Canòlich Fàbregas, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte del nou Carnet Jove de la Segarra, que es posarà en marxa a l’octubre.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell comarcal, hi ha 1.604 joves que són titulars del Carnet Jove, on ara hi ha 27 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit comarcal presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de la Segarra i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments dels diferents municipis d’arreu de la comarca i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb la Segarra i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de la Segarra d’aquest matí marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la comarca. Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet que inclourà el logotip del Consell Comarcal de la Segarra, millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la comarca, repartida actualment entre els àmbits de cultura (25,9%), esports (14,8%), formació (14,8%), tecnologia (14,8%), turisme i mobilitat (11,1%) i altres (18,5%).

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 1.604 titulars (53% noies i 47% nois) que el CJ té avui a la Segarra, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,7%), 14-17 anys (11,9%), 18-21 (24,2%), 22-25 (28,9%), 26-30 (28,4%) i 31 anys (28,4%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 31% del Carnet Jove entre el total de joves residents a la Segarra.

A més del jovent de la Segarra, dels descomptes al comerç i serveis del CJ a la comarca també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la demarcació de Lleida (29.292 joves), al conjunt de Catalunya (529.072 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, és que el nou Carnet Jove de la Segarra connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món comarcal i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat: “Amb aquesta aposta pels avantatges quotidians potenciem el comerç de proximitat a la comarca i fem del Carnet Jove una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis i a la seva comarca”. Així mateix, la directora general ha recordat que aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda –i tot excusant la seva assistència-, el president del Consell Comarcal, Francesc Lluch, ha volgut destacar que "amb accions com la del Carnet Jove Comarcal, en què La Segarra és una de les primeres comarques de Catalunya en implantar-lo, pretenem revitalitzar les activitats pel jovent, que durant aquest dos any de pandèmia s'han vist  afectades i, per tant, molt reduïdes. I per altra banda, donar un impuls al comerç i al lleure comarcal".

Els joves de la Segarra que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de la Segarra tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de la Segarra a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove als ens locals el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques, com és el cas de la comarca de la Segarra.

Joventut presenta el nou Carnet Jove de la Segarra i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la comarca