Arribada de la consellera Tània Verge a l'Ajuntament de Castelldefels.

Tània Verge: "La cooperació entre administracions i serveis és fonamental per no generar violència institucional i millorar l'atenció a la ciutadania"

query_builder   5 maig 2022 18:49

event_note Nota de premsa

Tània Verge: "La cooperació entre administracions i serveis és fonamental per no generar violència institucional i millorar l'atenció a la ciutadania"

  • La consellera d’Igualtat i Feminismes ha visitat Castelldefels aquest dijous per “compartir les polítiques que ens han de permetre avançar en la transformació feminista del país”.
  • Verge ha visitat l’Espai Montserrat Roig, punt de referència per a les dones i les persones LGBTI del municipi, i s’ha reunit amb membres de la comunitat ucraïnesa de Castelldefels.
Arribada de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, a l'Ajuntament de Castelldefels.
La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha visitat aquest dijous la ciutat de Castelldefels per “compartir les polítiques que ens han de permetre avançar en la transformació feminista del país”. Així ho ha fet constar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, que ha signat poc després d’arribar al consistori.

A l’Ajuntament, la consellera ha estat rebuda per l’alcaldessa, Maria Miranda Cuervas, i altres càrrecs electes. Després d’una breu trobada, el grup s’ha desplaçat a l’Espai Montserrat Roig, un espai de referència per a les dones i les persones LGBTI de Castelldefels. Allà, la consellera s’ha reunit amb representants de diverses àrees vinculades al circuit d’atenció de les violències masclistes del municipi, i ha pogut conèixer de primera mà com funciona el Servei de Primera Acollida Urgent (SPAU).

En la seva intervenció, Verge ha subratllat una idea “cabdal” que han repetit diverses de les veus participants en la trobada: la coordinació com a element clau per a la garantia dels drets de la població. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “la cooperació entre administracions i serveis és fonamental per no generar violència institucional i millorar l’atenció a la ciutadania”.

Verge ha exposat tota la tasca que el Departament d’Igualtat i Feminismes està duent a terme per enfortir tant els mecanismes de coordinació com els serveis d’atenció a les dones i a les persones LGBTI. Serveis de primera atenció a la ciutadania que, a Castelldefels, es troben en “un espai simbòlic, l’Espai Montserrat Roig”, en paraules de la consellera. Verge ha destacat que “els serveis d'atenció i informació per a les dones i els serveis d'atenció integral per a les persones LGBTI són serveis de país”, estructurats en una xarxa que connecta tot el territori de Catalunya.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Castelldefels ha explicat que l’Espai Montserrat Roig és un espai central per a les polítiques d’igualtat del municipi. Miranda ha posat en valor els resultats positius del servei SPAU, que s’ha anat desenvolupant al llarg dels darrers anys i que s’ha construït amb la col·laboració de diverses àrees de l’ajuntament, “que treballen de forma molt transversal i coordinada”.


Una forta xarxa d’acollida

La segona part de la visita ha tingut com a focus l’acollida de persones refugiades ucraïneses a Castelldefels. Actualment, la ciutat allotja més de 300 persones que han hagut de fugir de la invasió russa.

En primer lloc, la consellera Verge s’ha trobat amb membres de la Taula municipal per Ucraïna, integrada per representants de diferents àrees municipals, Creu Roja, el Departament d’Educació, el Gremi de Comerç i el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels. La consellera ha reconegut l’esforç de tots els agents implicats en el procés d’acollida, i ha posat en valor l’aposta del Govern per situar les polítiques d’acollida en el marc de les polítiques d’igualtat.

Després, Verge s’ha reunit amb membres de la comunitat ucraïnesa del municipi, i ha exposat el treball que el Departament d’Igualtat i Feminismes ha desenvolupat des de l’inici de la guerra per proporcionar una acollida amb plena garantia de drets. Ha destacat la incorporació de la perspectiva de gènere en totes les actuacions dutes a terme, i ha posat com a exemple la disponibilitat de serveis d’atenció a les violències masclistes en ucraïnès des de principis de març. Les persones ucraïneses assistents a la trobada han plantejat diverses preguntes a la consellera, i li han traslladat les seves necessitats.

Finalment, a la tarda, la consellera ha visitat un dispositiu d’allotjament d’urgència que Creu Roja gestiona a Castelldefels.

3  

Imatges

Visita de l'Espai Montserrat Roig.

Visita de l'Espai Montserrat Roig. 737

Reunió de treball a l'Espai Montserrat Roig.

Reunió de treball a l'Espai Montserrat Roig.

Trobada de la consellera Verge amb la comunitat ucraïnesa de Castelldefels.

Trobada de la consellera Verge amb la comunitat ucraïnesa de Castelldefels. 609