El conseller Argimon visita el CAP d'Almacelles

El conseller Argimon visita Almacelles

query_builder   14 maig 2022 15:18

event_note Nota de premsa

El conseller Argimon visita Almacelles

• Argimon ha posat en valor la feina dels professionals de l’atenció primària en les zones rurals
El conseller Argimon visita Almacelles
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha visitat aquest dissabte la Regió Sanitària Lleida on, després de passar pel CAP Almacelles, ha inaugurat la Fira de la Il·lustració i la Fira Tasta’m al mateix municipi.

Durant la visita al centre sanitari, el conseller Argimon ha ressaltat en la feina que duen a terme els professionals de l’atenció primària, amb especial èmfasi els de les zones més aïllades i rurals com la d’Almacelles. En aquest sentit, Argimon ha remarcat que l’atenció primària és l’àmbit del sistema sanitari sobre el qual pivota la medicina, per la qual cosa és necessari, ha afegit, que entre tots els agents implicats “hem de fer que els estudiants de medicina en acabar la carrera escullin la medicina de família.” Per incentivar aquesta decisió dels futurs professionals de la salut, el conseller ha recordat que des del Departament de Salut hem començat a fer accions com “reforçar que els llicenciats que ara es presenten al Mir escullin medicina de família o la infermeria de salut mental vers altres especialitats” i “també fem discriminació positiva en funció del lloc on es decideixi realitzar la residència”.

Argimon ha destacat l’important reforç de professionals que ha tingut lloc en els últims mesos en l’atenció primària, amb la incorporació de nous rols, com els referents de benestar emocional i els dietistes-nutricionistes.

En la visita al CAP, Argimon ha estat acompanyat per la directora d’Atenció Primària de Lleida, Pilar Vaqué; el director de sector Lleida, Ramon Piñol; la subdirectora de l’Agència de Salut Pública a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Mercè Bieto; el director de l’ABS Almacelles, Ramon Manzano, i l’adjunta a direcció, Irene Gómez, a més d’autoritats locals.

Durant la jornada, el conseller ha inaugurat la 7a edició de Fira de la Il·lustració i la 3a edició de la Fira Tasta’m, que s’han pogut tornar a celebrar després de dos anys ajornades a causa de la pandèmia de la covid-19. La jornada ha inclòs també el pas per l’Ajuntament d’Almacelles, amb la signatura al Llibre d’Honor.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined