Pacte Nacional per la Llengua

El Govern convida els ciutadans a fer propostes sobre el català en sessions en línia

query_builder   16 maig 2022 16:06

event_note Nota de premsa

El Govern convida els ciutadans a fer propostes sobre el català en sessions en línia

  • S’hi debatrà la situació en els àmbits on la llengua té reptes i dificultats per superar
  • Qualsevol persona interessada en el futur del català s’hi pot inscriure i participar-hi
Pacte Nacional per la Llengua

Les persones interessades en el futur de català que vulguin fer propostes per garantir-ne el futur són cridades a participar en les 12 sessions deliberatives en línia que organitza el Govern en el marc del Pacte Nacional per la Llengua. Les sessions abordaran temes clau per al català com la cohesió social (estructura social i acolliment), la cultura, l’audiovisual, els mitjans de comunicació, les tecnologies de la llengua i el món digital, l’àmbit socioeconòmic i laboral, la salut i l’atenció sanitària, el lleure l’esport i el món associatiu, els àmbits estatal, europeu i internacional, les administracions públiques i l’educació i la recerca. En cada sessió hi podran participar 50 persones. La inscripció es pot fer, previ registre, des dels enllaços següents:

 

24 de maig

Cohesió social. Estructura social

26 de maig

Cultura 

31 de maig

Audiovisual

2 de juny

Mitjans de comunicació    

7 de juny

Tecnologies de la llengua  i món digital

9 de juny

Àmbit socioeconòmic i laboral

13 de juny

Cohesió social. Acolliment

14 de juny

Salut i atenció sociosanitària

16 de juny

Lleure, esport i món associatiu 

20 de juny

Àmbits estatal, europeu i internacional

21 de juny

Administracions públiques

28 de juny

Educació i recerca

 

Un procés participatiu viu
S’han previst fins al moment més de 50 actes al voltant del Pacte Nacional per la Llengua, dels quals se n’han portat a terme 23 i n’hi ha 28 de programats. Entre els més destacats que ja s’han portat a terme hi ha les Jornades “El català, reptes i propostes” de les quals en podeu consultar les intervencions completes dels  30 ponents que hi van participar. Continuen, així mateix, les activitats arreu del territori, amb presència del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila. Les properes previstes són a Vilanova i la Geltrú (avui, 16 de maig), Sabadell (23 de maig), L'Hospitalet de Llobregat (13 de maig), Cornellà de Llobregat (2 de juny), Santa Coloma de Gramenet (7 de juny), Mataró (14 de juny) i Terrassa (21 de juny). D'altra banda, tothom qui vulgui pot continuar fent propostes mitjançant el web del Pacte tant individuals, com col·lectives o fruit de sessions de proximitat de les quals, en aquest moment, n’hi ha 9 de programades.

Informació rigorosa i entenedora
Qualsevol persona interessada en el futur del català pot participar en les activitats del Pacte amb el seu propi bagatge personal. Qui vulgui ampliar coneixements amb dades i informacions fiables en trobarà a web del pacte mateix. L’apartat Situació de la llengua ofereix materials senzills i entenedors per ampliar coneixements.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined