Geis

La consellera Geis defensa el rol de les universitats "en un moment en què els valors democràtics estan en risc"

Ho ha dit en la jornada Diàlegs en l'Horitzó (Scanning) Four-stranded dialogs sobre Educació Superior

query_builder   16 maig 2022 18:49

event_note Nota de premsa

La consellera Geis defensa el rol de les universitats "en un moment en què els valors democràtics estan en risc"

Ho ha dit en la jornada Diàlegs en l'Horitzó (Scanning) Four-stranded dialogs sobre Educació Superior

Geis

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, s’ha referit avui al paper clau que han de tenir les universitats en la societat “en uns moments en què els valors democràtics estan en risc”. Geis, que ha destacat el paper cívic de les universitats i ha demanat “garantir la llibertat acadèmica i respectar el principi d’autonomia universitària”, també ha expressat el desig que les universitats esdevinguin “veritables motors del canvi social a partir de la creació i difusió de coneixement i talent”.

Geis ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la cloenda de la jornada Diàlegs en l’Horitzó (Scanning) Four-stranded dialogs celebrada en el marc de la Setmana Mundial de l’Educació Superior a Barcelona, que inclou la World Higher Education Conference de la UNESCO (WHEC2022) que es farà del 18 al 20 de maig. En la seva intervenció, Geis ha subratllat que l’actual procés de transformació accelerada en l’educació requereix una reflexió per millorar els mètodes educatius docents i, en aquest sentit, ha lloat la capacitat d’adaptació que ha mostrat el sistema universitari de Catalunya durant la pandèmia.

Prèviament, en la inauguració de la jornada, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha reconegut que “convertir-nos en la primera ciutat que acull la Conferència fora de la seu de la UNESCO a París és una alegria immensa i alhora una gran responsabilitat”. Alsina ha volgut remarcar que “en els temps incerts, líquids, d’avui, marcats per les transformacions i les disrupcions diàries i per una nova economia basada en el coneixement i la innovació, l’educació i la formació al llarg de la vida, de qualitat, i accessible a tothom, és, més que mai, indispensable”.

Amb aquesta jornada el Departament de Recerca i Universitats ha volgut contribuir als objectius de la UNESCO promovent 4 diàlegs oberts que han girat al voltant de la intel·ligència artificial (IA), viure la inclusió i l’equilibri, pensar en clau global i veure el territori amb els ulls del coneixement. En el transcurs de la Jornada set experts han debatut obertament sobre temes clau de l’educació superior pensant en el 2030 i han plantejat alguns dels reptes de l’educació superior més enllà del moment actual.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined