La consellera Vilagrà signa l'acord amb els sindicats

Els serveis prestats seran un 60% de la puntuació en el concurs de mèrits d'estabilització de l'ocupació a la Generalitat

query_builder   18 maig 2022 18:19

event_note Nota de premsa

Els serveis prestats seran un 60% de la puntuació en el concurs de mèrits d'estabilització de l'ocupació a la Generalitat

  • El Govern i els sindicats han acordat a la MEPAGC els criteris de valoració per a aquesta via excepcional d’accés a la funció pública
  • Haver superat un concurs oposició sense obtenir plaça, els coneixements de català i l’acreditació de competències digitals es valoraran amb un màxim de 40 punts
La consellera Vilagrà signa l'acord amb els sindicats

El Govern i els sindicats han acordat en la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat (MEPAGC) que els serveis prestats siguin un 60% de la puntuació en la via excepcional d’accés per concurs de mèrits per a l’estabilització de l’ocupació pública temporal de la Generalitat.

En el 40% restant es valorarà haver superat el concurs oposició sense obtenir plaça en la darrera convocatòria d’accés al mateix cos que la plaça a la qual s’opta (24 punts), els coneixements de català (fins a 10 punts) i l’acreditació de competències digitals ACTIC (fins a 6 punts).

La via excepcional d’accés per concurs de mèrits afecta 27.584 places, que estan ocupades de forma temporal des d’abans de l’1 de gener del 2016 o bé ocupades per personal amb una relació temporal des de la mateixa data. Representen un 58,9% sobre el total de l’oferta d’estabilització que aprovarà properament el Govern i que serà de 46.828 places.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, que ha presidit la Mesa, ha assenyalat que l’acord d’avui està en la línia del compromís del Govern de codecidir, dins del marc legal, amb els agents socials, com s’afronta el procés d’estabilització de l’ocupació pública “més important que s’ha fet mai”.

La consellera Vilagrà ha assegurat que els criteris acordats estan pensats per afavorir l’estabilització del màxim nombre de llocs de treball possible i són un nou avenç “per assolir l’objectiu que compartim tant el Govern com la part social de reduir la temporalitat i aconseguir una ocupació estable i de qualitat a l’Administració de la Generalitat”. 

El barem del concurs de mèrits 

El 100% de la puntuació (100 punts) en aquest sistema d’accés de concurs de mèrits es distribuirà d’acord amb els tipus de mèrits valorables següents:

a. Serveis prestats (60%: Puntuació màxima 60 punts): 
  • Serveis prestats amb caràcter temporal a l’Administració de la Generalitat de Catalunya en el mateix cos i escala funcionarial o en la mateixa categoria professional laboral:

Fins al 2006

0,166 per mes complet

De l’1/1/2007 a 31/12/2015

0,333 per mes complet

De l’1/1/2016 a la data convocatòria

0,666 per mes complet

  • Serveis prestats amb caràcter temporal en altres administracions públiques en cossos, escales funcionarials i categories professionals laborals assimilades als de l’Administració de la Generalitat:

Fins al 2006

0,055 per mes complet

De l’1/1/2007 a 31/12/2015

0,111 per mes complet

De l’1/1/2016 a la data convocatòria

0,222 per mes complet


b. Superació sense plaça de processos selectius d’accés (24%: puntuació màxima 24 punts):

Haver superat un concurs oposició sense haver obtingut plaça, de la darrera convocatòria finalitzada d’accés al mateix cos i escala funcionarial (en el cas de personal funcionari) o d’accés a la mateixa categoria professional laboral (en el cas de personal laboral) de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

c. Coneixements de català (10%: Puntuació màxima 10 punts):

Certificat de nivell de coneixements de llengua catalana superior a l’exigit com a requisit de participació per la convocatòria

2,5 punts

Certificat de llenguatge especialitzat administratiu

2,5 punts

Certificat de llenguatge especialitzat jurídic

2,5 punts

Certificat de traductor/a de textos

2,5 punts


d. Competències (6%: puntuació màxima 6 punts):

Es valoraran les competències en tecnologies de la informació i la comunicació (Certificats ACTIC i equivalents):

Certificat de nivell avançat

6 punts

Certificat de nivell mitjà

4 punts

Certificat de nivell bàsic

2 punts

En el supòsit de disposar de diversos certificats, només es valorarà el de nivell més alt.


El procés de reducció de la temporalitat de l’ocupació

El Govern de la Generalitat està duent a terme el procés de reducció de la temporalitat més gran que s’ha fet mai a l’Administració catalana. Afecta un volum de 59.000 llocs de treball i té l’objectiu de reduir la temporalitat en l’ocupació pública a la Generalitat, que està situada en un 35,5%, fins a un percentatge inferior al 8% a finals del 2024.

Per fer-ho, el Govern aprovarà una oferta d’ocupació pública d’estabilització de 46.828 places. Són places tant de personal funcionari com de personal laboral i es convocaran per dues vies:

  • Concurs de mèrits: 27.584 places, que estan ocupades de forma temporal des d’abans de l’1 de gener del 2016 o bé ocupades per personal amb una relació temporal des de la mateixa data.
  • Concurs oposició: 19.244 places, que van iniciar l’ocupació temporal entre l’1 de gener del 2016 i el 31 de desembre del 2017.

Les places del concurs oposició es poden incrementar amb les que puguin quedar desertes en el concurs de mèrits.

Els llocs de treball temporal restants es proveiran per mitjà dels concursos oposició de les convocatòries ordinàries corresponents a les ofertes públiques aprovades pel Govern.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 960

Foto 2

Foto 2 855

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined