Goethe

El Govern subscriu un acord amb Goethe-Institut per promoure la llengua alemanya entre el professorat i l'alumnat

query_builder   24 maig 2022 13:24

event_note Nota de premsa

El Govern subscriu un acord amb Goethe-Institut per promoure la llengua alemanya entre el professorat i l'alumnat

  • El conveni inclou activitats de formació, difusió de material i seminaris per fomentar el coneixement de l’alemany
  • També facilitarà a l’alumnat l’obtenció de diferents certificats de llengua alemanya

El Govern ha aprovat avui la renovació de l’acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i el Goethe-Institut per impulsar el coneixement de la llengua alemanya entre el professorat i l’alumnat. Així, l’acord preveu la realització de diverses activitats de formació en llengua alemanya i també de difusió d’aquesta llengua i la seva cultura, tant per al professorat com per a l’alumnat de secundària i de batxillerat.

D’aquesta manera, el Departament d'Educació vol afavorir el coneixement de l’alemany entre l’alumnat dins del sistema educatiu, tenint en compte l’augment constant de l’intercanvi d’experiències culturals i educatives entre els països de la Unió Europea.

Les principals actuacions adreçades al professorat d’alemany són, entre altres: sessions per aprofundir aspectes metodològics concrets al llarg del curs; tallers i seminaris didàctics; jornades d’impuls a l’ensenyament i aprenentatge de l’alemany per al professorat, i cursos d’estiu adreçats a professorat d'alemany de secundària i d'EOI. A més, el Goethe-lnstitut de Barcelona convocarà beques per al professorat d'alemany per fer cursos d'idioma i de formació metodològica a Alemanya.

Pel que fa a l’alumnat, el conveni facilitarà als alumnes de secundària i batxillerat que ho requereixin la possibilitat d’accedir a les proves per a l’obtenció dels certificats Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch, i Goethe-Zertifikat B1 für Jugendliche.

També s’organitzaran activitats de difusió de la llengua i la cultura alemanyes, com ara visites guiades a la biblioteca del Goethe-Institut, gimcanes culturals, concursos de traducció, tallers de teatre o espais de lectura interactiva.