imatge

Detinguts in fraganti dos homes a Tarragona quan intentaven retirar diners d'una entitat bancària provinents d'una estafa

query_builder   26 maig 2022 10:46

event_note Nota de premsa

Detinguts in fraganti dos homes a Tarragona quan intentaven retirar diners d'una entitat bancària provinents d'una estafa

  • Els arrestats van enganyar dues víctimes les quals van transferir-los prop de 4.000 euros en el seus comptes bancaris
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Tarragona van detenir el passat dimarts dos homes, de 18 i 19 anys, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa.

Els fets van tenir lloc al migdia quan els agents va ser alertats que en una entitat bancària de Tarragona hi havia dos homes que intentaven retirar diners provinents d’una estafa denunciada a Madrid.

En arribar, els mossos van comprovar que en el compte bancari hi havia un ingrés de 1.750 euros provinent d’un traspàs bancari d’una dona que havia estat enganyada per un d’ells dies abans.

Així mateix, també van comprovar que l’acompanyant havia intentat retirar 1.900 euros d’una altra entitat bancària mitjançant el mateix modus operandi.
 Els detinguts van enviar aleatòriament  missatges massius a través de missatgeria instantània i, fent-se passar per un familiar al qual suposadament li havien sostret el telèfon mòbil, van convèncer les víctimes perquè fessin un ingrés al compte bancari a nom dels detinguts.

Un cop les víctimes van localitzar els familiar van adonar-se’n que havien patit una estafa motiu pel qual van denunciar-ho.
 
Per tot això, els Mossos d’Esquadra van detenir els dos homes per un delicte d’estafa.

Els detinguts van passar ahir a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
Cal recordar que l’àmbit digital és cada vegada més utilitzat pels delinqüents per dur a termes tot tipus de frau. Per aquest motiu, des dels Mossos d’Esquadra es recomana prendre una sèrie de mesures per evitar ser víctima d’aquest tipus d’estafa.

Comprovacions per evitar aquesta estafa

Si un familiar us envia un WhatsApp des d’un mòbil que no és el seu i us demana diners amb alguna d’aquestes excuses: ha perdut el mòbil, està a l’estranger o té el telèfon trencat; vigileu, podria ser una estafa.

Abans de fer cap pagament, truqueu al seu mòbil per comprovar-ho i feu les gestions que calgui per saber que realment és ell. En cas de ser víctima d’una estafa, denuncieu els fets en qualsevol comissaria de policia.

Àrea de Comunicació
Tarragona, 26 de maig de 2022