Imatge 1

Detinguts catorze lladres amb un centenar d'antecedents durant un dispositiu de prevenció de robatoris en el marc del Pla Tremall contra la multireincidència que actua a Barcelona

query_builder   27 maig 2022 11:30

event_note Nota de premsa

Detinguts catorze lladres amb un centenar d'antecedents durant un dispositiu de prevenció de robatoris en el marc del Pla Tremall contra la multireincidència que actua a Barcelona

. Els agents es van desplegar des del migdia i fins la 1 de la matinada en aquelles zones on els mapes delinqüencials realitzats pels especialistes de la Regió Policial de Barcelona indiquen una major presència d’activitat delinqüencial

 

. En dos casos, els lladres van actuar en grup, tres i cinc persones, i van ser arrestats i neutralitzats tots en el mateix moment gràcies a la ràpida actuació dels agents de paisà

 

. Dos lladres especialitzats en robatoris de rellotges, que van ser detinguts aquesta setmana, han ingressat a presó. Entre els dos acumulen 60 detencions

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra dels Grups de Delinqüència Urbana de Barcelona amb el suport de la Guàrdia Urbana van detenir ahir a la tarda 14 lladres multireincidents relacionats amb furts, robatoris i requeriments pendents. Els detinguts actuen a la ciutat de manera reiterada, principalment a les zones del centre de la ciutat on hi ha més presència de turistes. Els agents de les comissaries de l’Eixample, de Ciutat Vella i de la Regió de Barcelona es van desplegar en aquelles zones on els mapes delinqüencials inclosos en el Pla Tremall indiquen una major presència d’activitat delinqüencial. Els detinguts acumulen 100 antecedents, mentre que els identificats en el marc d’aquest dispositiu, un total de 21, sumaven 141 antecedents.

 

Dos lladres especialitzats en robatoris de rellotges, que van ser detinguts aquesta setmana, han ingressat a presó. Entre els dos acumulen 60 detencions. Un dels detinguts va actuar amb tres persones més el passat 12 de maig, dues de les quals van quedar detingudes quan fugien en patinet. Fruit de la investigació posterior, el passat 24 de maig es va detenir el tercer autor dels fets que ha ingressat a presó. La investigació continua oberta per tal d’identificar i detenir el quart lladre que va intervenir en els fets. En l’altre cas, el detingut és un home de 38 antecedents que va arrencar el rellotge a la víctima el passat 24 de maig i que se’l va detenir una hora i mitja després. En l’escorcoll se li van trobar 3000 euros que podrien provenir de la venda del rellotge.

 

Patrullatges coordinats per minimitzar l’acció delictiva dels lladres a la ciutat

 

Els 14 detinguts van ser sorpresos pels agents que de manera coordinada van detectar la seva presència i van fer seguiments per tal d’evitar que actuessin. En dues ocasions van participar en grup i els agents els van poder detenir al mateix moment en què actuaven.

 

El dispositiu es va iniciar al migdia i es va allargar fins a la 1 de la matinada. Tres detinguts van ser sorpresos quan sostreien una motxilla d’unes turistes amb objectes valorats en més de 2000 euros, entre els quals destacava un ordinador portàtil, 700 euros en efectiu i 370 lliures canadenques. La ràpida intervenció dels agents va permetre la seva detenció i el retorn de la bossa sostreta a les víctimes. Els tres lladres acumulen 15 antecedents.

 

En un altra actuació, els Mossos d’Esquadra van detenir cinc multireincidents al Passeig Marítim de la Barceloneta. De manera coordinada van furtar un telèfon mòbil a uns turistes valorat en 1.000 euros. Els cinc lladres, amb 24 antecedents, es van repartir les tasques per cometre el furt, de manera que uns vigilaven l’entorn, altres distreien la víctima i acabaven sostraient l’aparell. Els agents els van detectar i de manera ràpida els van detenir a tots.

 

El dispositiu preventiu de furts i robatoris, emmarcat en el Pla Tremall de lluita contra la multireincidència, també es va centrar en la identificació de delinqüents que els agents especialitzats en aquest àmbit. En el marc d’aquestes accions es va detenir per un requeriment pendent un lladre especialitzat en robatoris de rellotges de luxe que actuava de manera sospitosa fent seguiment de persones que passejaven per la zona marítima. L’home arrossegava 10 antecedents.

 

Un altre persona, amb 12 antecedents, va ser detinguda per un delicte de trencament de condemna Els agents el van identificar i van comprovar que tenia una ordre de no apropament al domicili del seu pare a menys de 1000 metres i es trobava a menys de 300 metres.

 

Durant el dispositiu també es va detectar un lladre que estava forçant vehicles a l’interior d’un aparcament privat i va quedar detingut per agents de la Guàrdia Urbana.

 

Un altra persona va quedar detinguda per un delicte de resistència i desobediència a l’autoritat després de donar dades falses als agents i quan esperaven per fer les tasques d’identificació va fugir i va desobeir de forma reiterada les ordres dels agents. Un cop identificat, els agents van comprovar que tenia 29 antecedents per delictes contra el patrimoni.

 

A Plaça Catalunya, els agents van interceptar i detenir dos lladres, també multireincidents amb 10 antecedents, quan acabaven de furtar un mòbil valorat en 600 euros, a una turista.

 

Els agents dels Grups de Delinqüència Urbana també van denunciar ahir tres persones com a conseqüència de les identificacions que van fer durant el dispositiu. Es tracta d’un denunciat per un delicte d’apropiació indeguda lleu, una altre per tinença de substàncies estupefaents i un altre per portar a sobre una navalla.

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 27 de maig de 2022